Dansk Islamisk Råd undsiger aftale med Hamas' tv-station

Formand for medieudvalg føler sig fejlciteret og slår fast, at der ingen aftale er med Hamas' tv-station.

Danmark

Der er ikke og har aldrig været et samarbejde mellem Dansk Islamisk Råd, DISR, og den Hamas-ejede tv-station Al-Aqsa TV. Dermed kommer den nyopførte stormoske i Københavns Nordvest-kvarter heller ikke til at sende tv fra Al-Aqsa.

Hamas er en palæstinensisk organisation, som blandt andet er på EU's terrorliste.

Fejlagtige oplysninger I de seneste dage har det været fremme i medierne, at tv-stationen skulle samarbejde med DISR. Men over for Ritzau fastslår formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, at det er en fejl.

»Med hensyn til Al-Aqsa. Vi har ikke nogen kontakt med dem overhovedet, så hvordan kan vi have indgået en aftale med dem. Vi har intet at gøre med Al-Aqsa. Overhovedet ikke«, siger han.

The Copenhagen Post citerede ham torsdag for at sige, at foreningen vil fortsætte samarbejdet:

»Vi har besluttet at fortsætte med at arbejde for Al-Aqsa TV, så længe det, de rapporterer, er i tråd med vores synspunkter«, citerede avisen ham for at sige.

Men det er ifølge formanden en fejl.

»Det har jeg ikke sagt. Det, jeg har sagt, er om eksterne aktører generelt. Vi er en dansk forening, der arbejder inden for dansk lovgivnings rammer. Når jeg siger det, så er betyder det, at vi selvfølgelig ikke kommer til at arbejde med Al-Aqsa, for Al-Aqsa ligger på kanten af loven«, siger Mohamed Al Maimouni.

Først lørdag kommer der en reaktion

Sagen kom frem torsdag, men først lørdag modtager Ritzau en pressemeddelelse, hvor Dansk Islamisk Råd afviser samarbejdet med Al-Aqsa. Ifølge formanden har DISR dog sendt en pressemeddelelse ud allerede torsdag.

»Vi har sendt pressemeddelelse før, dette er nummer to. I en forening hvor der er så meget pres på, og hvor der for tiden bliver bygget, som der er en masse opgaver med, så kan der gå lidt tid med at få den rigtige pressemeddelelse ud«, siger han.

Spørgsmål: Men det er jo en stor sag for jer, det må være vigtigt at komme hurtigt ud med sandheden?

»Jeg har også været ude og sige, at vi ingen samarbejdsaftale har med Al-Aqsa«, siger Mohamed Al Maimouni.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce