Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FALS SIMON
Foto: FALS SIMON

SAFARIJAGT. Studenterråd fra videregående uddannelser i København var i eftermiddag på cykelsafari i jagten efter flere studieboliger.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studerende tager på safarijagt efter boliger

Studenterråd cykeldemonstrerer mod mangel på studieboliger i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studenterrådet ved Københavns Universitet, DGS Storkøbenhavn, Studenterrådet Metropol og Studenterrådet UCC har her til aften været på en farlig safari i København, hvor de har forsøgt at spotte en af byens truede dyrearter: Studieboliger.

Dem mener studenterrådene, der er stor og akut mangel på, og derfor har de udpeget bygninger, som vil være velegnede som kollegier.

»Blandt andet bygningen her nede, som jura flytter ud af«, siger formanden for Studenterrådet ved Københavns Universitet, Gwen Gruner-Widding.

Hun peger på en gammel murstensbygning, som er en del af det gamle universitet ved Frue Plads.

Kæmpe problem De fremmødte er iført gule veste, safarihatte og stof med dyreprint, som Gwen Gruner-Widding river i passende stykker.

»Så kan du pimpe dig selv og din cykel op til safari«, siger hun til en af de nyeste safarideltagere og stikker ham nogle stofstrimler med leopardmønster.

Hun smiler og er glad, men mener ikke at manglen på ungdomsboliger er noget at gøre grin af.

»Det er meget, meget akut. Vi forlanger ikke, at de studerende skal kunne bo indenfor voldene, men bare at de skal have et tag over hovedet«.

Er I ikke bare lidt kræsne med belliggenhed? Man kan vel sagtens finde noget billigt lidt uden for København K.

»Nej, for de billige etværelseslejligheder i Brønshøj findes heller ikke længere. Eller også er de blevet ligeså dyre som værelser her inde i byen«.

I er jo Danmarks fremtid og nogle skarpe studerende. Burde I ikke kunne finde nogle kreative løsninger på problemet?

»Det er jo netop derfor, problemet er så stort. Vi er nogle kloge, unge mennesker, som gør alt, hvad vi overhovedet kan komme i tanker om måder at få tag over hovedet. Og det kan vi ikke. Derfor er der simpelthen brug for noget så banalt som at bygge flere boliger«.

Mere Sølund

På safarien igennem det farlige landskab af fyldte lejligheder til store huslejer, kommer cykelkaravanen forbi Sølund, et plejehjem som bliver gjort til almene boliger. Det initiativ vil Gwen Gruner-Widding gerne se mere af.

»Det er et rigtig godt initiativ, men det er langt fra nok. Vores budskab til politikerne i dag er, at vi er glade for det, de har gjort med Sølund, men at vi vil have mere«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden