Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
K
Foto: LÆRKE POSSELT (arkiv)

K

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sexolog: Prøv en dag hvor du får 50 afvisninger

Flemming Bogø og Joan Ørting forstår godt, at mænd har svært ved at score.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På den anden side af dansegulvet skinner hun. I lyset fra diskokuglen kan man fornemme hendes øjne, og det føles som om, hun sender masser af vibrationer tilbage til dig. Men hvad gør man så?

Den situation forstår sexologerne Joan Ørting og Flemming Bogø godt, hvis mænd kan have svært ved.

Kvinderne skræmmer mændene, mændene mangler mod, og så er det heller ikke en scene, som hankønnene kan præstere på.

I virkeligheden leder mændene efter sødme. Det er ikke nok at være smuk eller sexet

Kollegaen Jakob Olrik kommer i Kroniken i dag i Politiken med et opråb til mændene: De skal tage sig sammen og lære at forføre kvinderne og komme med komplimenter, mens musikken spiller, mener han.

LÆS MERE

Det syder med sensuelle vibrationer fra vellystne kvinder, men mændene springer ikke til. De virker bedøvede, skriver Olrik.

Det oser på Cuba
Flemming Bogø, der er psykoterapet og sexolog, mener, at mændene mangler selvværd. Han har lavet flere kurser for mænd, der kommer med et ønske om at få sex, hvor problemet i virkeligheden er, at mændene ikke tør gå over til kvinderne.

»Der er mange af mine klienter, som - selv når de bliver tilbudt at komme med en kvinde hjem - kan finde på at afvise, fordi deres selvværd er så lavt. Deres overbevisning er, at ingen vil have dem«, siger Flemming Bogø.

Han har tidligere på året været på Cuba, og der »oser« det af scor, og alle flirter med alle. I Danmark er kulturen anderledes, og mændene mangler rollemodeller, der kan vise, hvordan man forfører en kvinde.

»Hvis du beder de fleste om at kigge på deres far, så tænker de ikke, at deres far var en god forfører«, siger Flemming Bogø.

Mænd kan ikke trække igennem
Det handler også rigtig meget om kvinderne, mener Joan Ørting, der driver sin egen sexolog-skole.

»Byen er kvindernes scene. Det er der, hun kan vise, hvem hun er, men det er en meget svær scene for en mand. Hun kan iklæde sig flot tøj, danse, hviine og have det sjovt med veninderne. Hvad skal han? Lægge arm og vise, at han kan drikke fem øl i træk eller stå og sige, hvor meget han tjener om måneden?«, siger Joan Ørting.

»Det er et meget svært sted for mænd at komme igennem til kvinderne. Det er ikke hans scene, derfor sker det ikke«.

Sexologen mener, at mænd hurtigst muligt skal få foreslået en anden scene, hvor han kan vise kvinden, hvem han i virkeligheden er, og hvad han kan.

Kvinder skal ikke være bier
Der er også brug for, at kvinderne lærer at være 'blomster', som 'bierne' kan jage.

»Kvinden er i dag blevet bien. De jager. Og når de jager, vil de lede efter et bytte. Kvinden kan ikke vente til, manden er bien. Hun bliver det, fordi hun keder sig. Hun vil have, at der skal ske noget nu«, siger Joan Ørting, der mener, at kvinderne har en udfordring, hvis der skal komme flere blomster ved bardisken.

»Kvinder har aldrig lært feminitet. Vi ved ikke, hvad der virker. Vi tror, at hvis vi tager g-streng og en spids sko på, så er vi feminime, men det er ikke feminint. Det er sex og magt«, siger Joan Ørting.

LÆS MERE

Flemming Bogø anbefaler sine mandlige klienter, at de øver sig på at få afvisninger, så de ikke tager det personligt, hvis en kvinde ikke er interesseret.

»Gå efter en afvisning. Brug en dag, hvor du får 50 afvisninger, så du finder ud af, at det ikke er noget, der er livsfarligt. Man skal lære ikke at tage det personligt, men gå videre til den næste«, siger Flemming Bogø, der møder mange mænd, der er meget følsomme og gør sig mange tanker og bare venter på, at kvinderne kommer til dem.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Gå efter en afvisning. Brug en dag hvor du får 50 afvisninger, så du finder ud af, at det ikke er noget, der er livsfarligt.

Men mændene skal udvikle deres selvværd og deres mod, så de kan gå efter den kvinde, de vil have.

Mænd gider ikke

Joan Ørting mener, at kvinder i dag er meget kritiske, hurtige på aftrækkeren og meget mere seksuelt erfarne end tidligere. Og det betyder, at mænd er bange for at blive nedgjort eller at blive sat på prøve at kvinden.

»Tænk på alle de krav, der er i forbindelse med et engangsknald. Mændene skal kunne få kvinden op i den syvende himmel og næste morgen gå til bageren. Det gør dem forskrækkede. Det er virkelig forståeligt«, siger hun.

»Det, jeg tror, der kommer til at ske, er, at mænd ikke gider. Den passivitet, der er nu, er et tegn på, at så kan mænd godt finde på andre ting at lave. De vil ikke for enhver pris. Manden er jo ikke sådan, at man bare kan stikke ham et par babser, og så har han stiv pik. Sådan er det jo ikke i dag«.

LÆS OGSÅ

Joan Ørting mener, at det er godt med et opråb, for vi lever i »en sexløs tid«, mener hun.

»Der er jo ikke noget seksualitet. Der bliver ikke skrevet meget om sex, og der bliver ikke talt meget om sex. Der er ingen programmer om sex. Det er bare væk. Der er ikke plads til sex. Det hele er skåret væk. Måske er det finanskrisen, der har taget over. Jeg tror aldrig, det har været så sexløst i de 50 år, jeg har levet«, siger Joan Ørting.

Hvad vil mændene have?

»I virkeligheden leder mændene efter sødme. Det er ikke nok at være smuk eller sexet. Men skal sende hjertevarme ud i et lokale i stedet for seksualitet. Det virker. Mange ved godt, hvad sex er, men vi ved ikke, hvad kærlighed er. Vi har kun lært at tiltrække på seksualitet, men ikke fra hjertet og kærligheden og sødmen«, siger Joan Ørting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvordan gør man det?

»Det handler meget om at elske sig selv. Tale kærligt til sig selv. Være kærlig over for sig selv. Rose sig selv. Anerkende sig selv. Så vi ikke tror, at det skal komme ude fra, men at vi fylder os selv op med kærlighed og kan tiltrække mænd«, forklarer Joan Ørting.

Hendes råd til mændene er at kigge kvinden ind i øjnene.

»Vi lærte det af Avatar-filmen (film af James Cameron fra 2009, red.): 'I see you'. Det er det, der virker hos kvinderne. Det handler ikke om smarte jokes og hurtige bemærkninger. Det handler om, at mændene står og kigger kvinderne i øjnene. Kvinden skal føle, at han åbner hendes hjerte med sit blik«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden