Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
EFTERÅR. Det er på tide at finde paraplyen og regntøjet frem fra deres sommerhi, for det varme sommervejr kommer ikke tilbage før næste år.
Foto: DRESLING JENS

EFTERÅR. Det er på tide at finde paraplyen og regntøjet frem fra deres sommerhi, for det varme sommervejr kommer ikke tilbage før næste år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DMI siger farvel til sommeren 2013

Sommeren er slut, og vi går triste uger i møde, men efteråret kan blive solrigt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regnfyldte, mørke skyer, har lagt sig tungt og godt til rette hen over Danmark.

Her bliver de liggende i et godt stykke tid ifølge klimatolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Niels Hansen, som slår fast, at sommeren nu er helt slut.

»Det ser ud til, at sommeren er overstået i denne her omgang«

LÆS OGSÅ:

Det er ikke en tilfældig kold mandag, danskerne er vågnet op til, det er en start på efteråret. Hele ugen ser ud til at blive grå og regnfyldt.

»Men det beyder ikke, at vi ikke kan få sol og høje temperaturer senere i september«, siger Niels Hansen.

Mørk og grå uge venter
Ugen bliver meget våd, og selvom himlen ligner en leverandør af heldagsregn, vil der kun være tale om ustadigt vejr med mulighed for opklaring.

»Vi går nogle kedelige dage i møde med meget ustadigt vejr og mellem 12-15 grader, men der vil være mulighed for opklaring«, siger Niels Hansen.

Niels Hansen tror dog ikke, at danskerne møder det våde vejr med sure miner eller fristes til at blive liggende under dynen. Han tror, at danskerne er tilfredse efter en historisk god sommer.

»Nogle dansker er nok glade for regn og lidt koldere vejr efter den lange sommer«, siger han.

September kan blive solrig

På trods af, at ugen bliver mørk og kold, er Niels Hansen optimistisk på efterårets vegne. Allerede om nogle få dage kan vejret stabilisere sig og blive solrigt. Vi får udbredt regn i de kommende dage, men et højtryk kan komme ind over landet torsdag og fredag.

»Det kan stabilisere vejret frem mod weekenden«, siger Niels Hansen.

Han fortæller, at selvom september ser regnfuld og grå ud, kan efteråret ende med at blive smukt og varmt senere på måneden. Måske med temperaturerer op til 20 grader.

»Det vil slet ikke være usædvanligt, at efteråret bliver lunt og solrigt. Det grå vejr, vi har lige nu, betyder ikke, at vi ikke kan få nogle pæne dage senere«, siger Niels Hansen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden