Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation blander sig nu på tværs af politiske skel i sagen om en rockerborg på en villavej i Vanløse. På billedet er borgmester for teknik og miljø, Ayfer Baykal (SF).
Foto: KLINT PETER

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation blander sig nu på tværs af politiske skel i sagen om en rockerborg på en villavej i Vanløse. På billedet er borgmester for teknik og miljø, Ayfer Baykal (SF).

Danmark

S og K: Rockere skal fældes som Al Capone

Politikere vil bruge anti-gangstermetoder til at få rockere ud af Vanløse.

Danmark

Socialdemokraterne og de konservative i Borgerrepræsentationen rotter sig nu sammen i kampen mod rockerne i Vanløse.

De vil indføre en anti-rockerpakke i København, som de fremlægger på et møde i teknik- og miljøudvalget på mandag, hvor Vanløse-rockerne er på dagsordenen.

I pakken vil de to politikere stresse Vanløse-rockerne med kontrolbesøg fra alt fra miljøkontrollen, bevillingsmyndigheden og fødevarekontrollen.

»Man skal gå efter pengene, for rockerne er jo den danske mafia. På samme måde lykkedes det i USA at få dømt en af de største gangstere - nemlig Al Capone. Han blev aldrig dømt for de mange mord, han stod bag, men for skattesvindel«, siger medlem af borgerrepræsentationen, Jakob Hougaard (S).

Ransagninger af offentlige myndigheder Han står bag forslaget sammen med den konservative gruppeformand Jakob Næsager, hvor de blandt andet vil indføre visitationszoner, ransage rockerborgen for tyvekoster og stoffer og lade offentlige myndigheder kontrollere, om de for eksempel overholder regler om udskænkning.

De vil også tjekke alle biler, der kommer ind og ud af rockerborgen, for, om der er betalt skatter og afgifter og tjekke alle gæster på borgen for socialt bedrageri og besiddelse af euforiserende stoffer.

»Det her overherredømme skal brydes. Vi mener ikke, det her er en optrapning af situationen. Det offentlige Danmark har spillet fallit, og rockerne har overtaget herredømmet i Vanløse«, siger Jakob Næsager til Politiken.

Som en græshoppesværm

Næsager og Hougaard ser rockerborgen i Vanløse som en aktuel og alvorlig situation, men langtfra den eneste. De er overbeviste om, at selv hvis rockerne flytter fra Tudskærvej i villakvarteret, vil de dukke op et nyt sted, hvor borgerne også vil være utrygge.

»Rockerne er som en græshoppesværm, som flytter for sted til sted. I morgen kan problemet opstå et andet sted i byen. Derfor skal København lave en antirockerpakke med initiativer, som kan tvinge rockerne fra at etablere klubhuse i vores boligområder en gang for alle«, siger Jakob Hougaard.

LÆS OGSÅ:

Med de forskellige stressmetoder mener de to politikere, at de på sigt kan fordrive rockerne helt fra kommunen.

»Kommunen kan holde rockerne i skak og stresse dem ud af kommunen, indtil der kan træffes en formel og endelig afgørelse efter for eksempel planloven, der endegyldigt og på sigt kan sætte rockerne på gaden og tvinge dem ud af det villakvarter, hvor de spreder skræk og rædsel dag og nat i bogstaveligste forstand«, siger Jakob Næsager.

De to politikeres store interesse i Vanløse-villaerne skydes, at de føler sig personligt involverede i sagen.

»Jeg har flere gange besøgt naboerne. De kommer grædende til os«, siger Næsager.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce