Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
EHRBAHN JACOB
Foto: EHRBAHN JACOB

Digter. Yahya Hassan er aktuel med sin digtsamling og er netop blevet optaget på Forfatterskolen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nydansk digter modtager dødstrusler efter tv-optræden

Aldrig har debatten efter en indslag været så hidsig, siger Deadline-chef.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden digteren Yahya Hassan i aftes optrådte i Deadline på DR2, er det væltet ind med reaktioner på programmets Facebook-side.

I en del af indlæggene er den 18-årige nydanske digter blevet truet på livet, skriver dr.dk og gengiver nogle af truslerne, som nu er blevet registreret, fjernet fra Facebook og overdraget til politiet.

LÆS OGSÅ

18-årige Yahya Hassan er aktuel med digtsamlingen ’Yahya Hassan’, der udkommer den 25. oktober på Gyldendal. Kilde: Politiken.tv

»Han skal fucking dø! Længer er den ikke!!!«, lyder det i en kommentar, mens en anden opfordrer Yahya Hassan til at »skyde sig selv, før en anden gør det« og en tredje skriver:

»Gid jeg ha haft en bazuka, havde han været færdig for længe siden!«.

Aldrig før så hidsigt
Ifølge Heidi Robdrup, chef for Deadline, har reaktionerne efter et indslag aldrig før været så voldsomme.

»Jeg kan ikke mindes, at vi på Deadline har oplevet en så hidsig debat i kølvandet på et indslag, og selvom der er masser af positive tilkendegivelser og ros til Yahya Hassan, så er der endnu flere stærkt kritiske indlæg, der især går på mangel på respekt for forældrene og religionen, som seerne læser ind i Yahya Hassans digte om en opvækst præget af vold«, siger Heidi Robdrup til dr.dk.

Yahya Hassan er blevet centrum for opmærksomhed, siden han i weekenden optrådte i Politiken i forbindelse med udgivelsen af sin digtsamling, som bærer hans navn.

Flygtningeforældre har svigtet

I digtene kritiserer han blandt andet sine forældres generation for at have svigtet deres egne børn, efter de kom til Danmark som flygtninge.

»Så snart vores forældre landede i Kastrup, var det, som om deres rolle som forældre hørte op. Og så kunne vi se vores fædre rådne passivt op på kontanthjælp i sofaen med fjernbetjeningen i hånden, ledsaget af en desillusioneret mor, der aldrig sagde til eller fra. Os der faldt fra på uddannelser, os der blev kriminelle, og os der blev bumser, vi blev ikke svigtet af systemet, men af vores forældre. Vi er den forældreløse generation«, sagde han blandt andet i Politiken.

LÆS OGSÅ

Ifølge Heidi Robdrup tager Yahya Hassan selv truslerne med ro.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden