0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Derfor fordærves et Happy Meal ikke

'Mad' har fået to forskere til at dissekere et ti dage gammelt burgermåltid.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da Politiken MAD hører om amerikanere, der har opbevaret Happy Meals i årevis, køber vi med det samme vores eget Happy Meal.

Vi drikker sodavanden og leger med legetøjet – et bat og en velcrobold formet som en gulerod – men lader ellers cheeseburgeren og pomfritterne være i deres pose.

I løbet af nogle dage holder burgeren og fritterne op med at lugte redaktionen til med friturearomaer, og vi kan konstatere, at pomfritterne ser en kende tørre ud, hvis man ser ordentligt efter.

SKRIV

»Jeg har fået en liste over ingredienserne, og det eneste, der er konserveringsmiddel i, er de syltede agurker«, siger hun.

Det bekræftes af AB Sjöholm Bakeri – det svenske bageri, der laver bollerne til McDonald’s.

»De bröd, som vi levererar till Mc Donalds, innehåller inga konserveringsmedel«, skriver kvalitetschefen til Politiken.

Men holde sig, det kan det. Så efter ti dage fragter vi burgeren til Københavns Universitets institut for fødevarevidenskab for at få den dissekeret og vurderet af professor i fødevarekemi Leif Skibsted og professor i fødevaremikrobiologi Susanne Knøchel.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce