Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte VALENTE (arkiv)
Foto: Ditte VALENTE (arkiv)

Tro. Talsmand for Islamisk Trossamfund Imran Shah understreger, at vold i hjemmet har intet med islam at gøre.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamisk Trossamfund: Yahya Hassans historie handler ikke om religion

Hvor var myndighederne, da Yahya Hassan fik tæsk, spørger Islamisk Trossamfund.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er »uhelligt« at opdrage sine børn med tæsk, lyder det fra Islamisk Trossamfund ovenpå debatten om den nydanske digter Yahya Hassans angreb på sine forældres generation.

Talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, understreger, at der ikke er hjemmel i Koranen til at lægge hånd på sine børn.

LÆS OGSÅ

»Den islamiske position på det voldsomme overgreb, som er foregået i den her familie med fem børn - som på det groveste er blevet udsat for vold og nærmest tortureret - er, at det slet ikke overhovedet er tilladt på nogen som helst måde i den islamiske religion. Det kan under ingen omstændigheder retfærdiggøres«, siger Imran Shah, som kalder det et »socialt problem«.

Ghettoernes råddenskab
Han efterspørger en dybere undersøgelse af, hvor udbredt vold i hjemmet er blandt nydanske familier, som den 18-årige nydanske digter Yahya Hassan beskrev i et interview i Politiken i weekenden og senest mandag aften i DR2's Deadline.

LÆS YAHYA HASSANS INDLÆG HER

Her har Yahya Hassan beskrevet, hvordan han og hans søskende blev opdraget med systematiske tæsk i hjemmet i Aarhus Vest. Men Yahya Hassan rettede samtidig en kritik mod kulturen i ghettoerne:

»Råddenskaben er overalt i ghettoerne. Se bare på, hvordan mange i underklassen opfatter velfærdsydelserne og staten. Samtidig med, at voksne mænd kan recitere hele Koranen, går i moské hver dag og spiller hellige, er der ingen kvaler forbundet med at snyde og bedrage systemet«, skriver han.

Den udlægning kan Imran Shah fra Islamisk Trossamfund ikke genkende.

»Det er en meget grovkornet generalisering at komme med i forhold til ghettoer som sådan. Det er et øjebliksbillede af hans egen opvækst, og det betyder ikke, at det er sådan hele tiden. Det skal man holde for øje«, siger Imran Shah og tilføjer:

»Den unge mand har været igennem nogle meget voldsomme episoder, som har efterladt en masse ar på sjælen, vi som mennesker bearbejder på forskellige måder. Måske er det hans måde at lægge afstand til det på«.

Samfundets skyld

Talsmanden for Islamisk Trossamfund undrer sig i stedet over, hvor myndighederne var henne under Yahya Hassans opvækst.

»Fokus bør måske ikke kun være på forældrene her, men måske også til al retfærdighed være lidt på de sociale myndigheder«.

Han advarer mod altid at skyde skylden på samfundet.

»Men i det her tilfælde taler vi om fem børn, som alle sammen har været udsat for vold, overgreb og vanrøgt. Det er umuligt for mig at fatte, hvordan det er gået de sociale myndigheders næse forbi. Jeg fatter det simptlhen ikke, og jeg er dybt shokeret over den fortælling, den unge mand kommer med«, siger Imran Shah og opfordrer til større dialog mellem sociale myndigheder og islamiske centre, moskeer og imamer.

»Vi ved godt, at det er bandlyst at slå sine børn. Profeten Muhammed slog aldrig sine børn, han slog aldrig nogen som helst«, siger han.

»Det her er et socialt problem, det er vigtigt at forstå«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden