Abortfortaler havde »med vilje« lavet manipuleret annonce dårligt

Grafiker og abortfortaler Kasper Honoré mener, at antiabort-organisationer har overtaget det offentlige rum.

Danmark

Der er alt for meget fokus på antiabort-organisationer rundt omkring.

Det mener grafiker og manden bag en falsk annonce for en forening mod fri abort, Kasper Honoré:

»Anti-abort organisationer har overtaget det offentlige rum«, siger han.

I hans reklame, der er et billede delt på Facebook, bliver en ung mand citeret for at sige, at kvinder kun bliver gravide af voldtægt, hvis de nyder det.

På reklamen, der er photoshoppet bag på en bybus, fremgår det, at den unge mand er medlem af antiabort-foreningen 'Retten til Liv', og at 'Abortlinien' - som drives af 'Retten til Liv' - har betalt reklamen, som viser sig at være manipuleret.

Reklamen er falsk. Det unge medlem af foreningen på billedet har aldrig sagt det, han er citeret for i reklamen, hvilket har ført til politianmeldelse, og at reklamen er fjernet.

LÆS OGSÅ

Ifølge Kasper Honoré har han selv aldrig foregivet andet, end at reklamen var »sindssygt usandfærdig«.

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at reklamen var falsk, eller at det var mig, der havde lavet den. Jeg har lavet den derhjemme for sjov, og jeg er ikke gået op i detaljerne. Faktisk er det her ret ringe udført, fordi der ikke skulle herske nogen tvivl om, at det var en falsk reklame«, siger Kasper Honoré, som arbejder med grafisk design til daglig.

Antiabort fylder det offentlige rum
Han har lavet reklamen som følge af antiabort-foreningens kampagner, som har floreret i medierne de seneste stykke tid. Her kan blandt andet nævnes Hedemarkernes 16.000 abortkors, og den omdiskuterede 'Choose Life'-kampagne, hvor en hjertebanken lyder, mens en kvindestemme sætter spørgsmålstegn ved, om man vil glemme barnets hjertebanken efter en abort.

Kasper Honoré har lavet den falske reklame, fordi han mener, at antiabort-organisationerne har fået en for stor stemme i det offentlige rum:

»Jeg bliver pisserasende over, at sådan en forening får lov til at have sådan en audio-effekt (ekkoeffekt, red.) af idioti i det offentlige. Det er en begrænsning på ligestilling og kvinderettighederne, at en religiøs organisation får lov til at gå ud og reklamere med propagandamateriale på den måde«, siger Kasper Honoré, som selv har haft temaet abort tæt inde på livet.

»Nu har jeg selv været i et forhold, hvor hende, jeg var sammen med på daværende tidspunkt, fik en abort. Jeg kan kun starte med at sætte mig ind i, hvor svært det er for en kvinde at få aborten. Jeg syntes, det var svært – og det er ikke engang sket på min krop«.

Offensive kampagner 'in your face'
Kasper Honoré mener ikke, at det kan gavne samfundet, at foreningen 'Retten til Liv' »smækker deres 'offensive kampagner' op i hovedet på folk«.

Han henviser blandt andet til de 16.000 omdiskturede hvide kors, som medlemmer fra foreningen Retten til Liv savede ud og slog op på en mark i Hedensted for nylig, hvor Kasper Honoré selv kørte forbi ad motorvejen E45 med sin daværende kæreste.

»Hvis en privat, kristen person vælger at sætte 16.000 kors op i hjemme i sin stue, så ville jeg ikke blande mig i det, fordi han gør det hjemme hos sig selv«, siger Kasper Honoré:

»Men det påvirker mig utrolig meget, når korsoptoget er lige 'in your face' på motorvej E45, i og med jeg selv har stået i en situation, hvor min daværende kæreste og jeg fik en abort. Efterfølgende går de ud og kalder os mordere og dårlige mennesker. Det har ikke noget med fakta at gøre, det er deres opfattelse af, at jeg er et dårligt menneske«, siger han

.

Offer for reklame

Trods grafikerens egen opfattelse af den ringe udførelse af reklamen, har flere troet, at Kasper Honorés falske reklame var sand.

Men ifølge Kasper Honoré har det dog aldrig været hensigten med reklamen:

»Jeg har ikke haft i hensigt at hænge nogle private personer ud. Det er ikke for at ramme ham, men for at ramme organisationen bag. Så vil jeg inddirekte ramme abortmodstanderen¨ på reklamen, fordi han er medlem af foreningen«, siger han:

»Alt hvad jeg beder om er, at de her religiøse fjollerier bliver pakket væk. Så kan man flashe dem derhjemme«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce