Etnisk danske forældre siger nej tak til muslimsk svigersøn

Etniske danskere og muslimer med anden etnisk baggrund en dansk bør ikke danne par, mener både muslimske og danske forældre i meningsmåling.

Danmark

Under halvdelen af alle danske forældre vil tillade deres børn at danne par med en muslim.

Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken.

39 procent af de adspurgte danske forældre vil ifølge undersøgelsen tillade deres børn at gifte sig med en muslim.

Uviljen den samme i begge lejre
Og hellere ikke kæresteri er forældrene glade for. 47 procent af de danske forældre vil acceptere at deres barn bliver kæreste med en muslim.

Blandt muslimske forældre er uviljen stort set den samme.

Sammenlignet med andre europæiske lande er der meget få ægteskaber på tværs af religioner i Danmark

Her tillader 45 procent kæresteri, mens 47 procent af de muslimske forældre vil tillade at deres barn siger ja til en ikke-muslimsk dansker.

Meget få blandede ægteskaber
»Sammenlignet med andre europæiske lande er der meget få ægteskaber på tværs af religioner i Danmark«, siger Rashmir Singla, lektor i psykologi og forsker i blandede ægteskaber ved Roskilde Universitet:

»Der er blevet skabt et negativt billede af personer med muslimsk baggrund de seneste år, og der er blevet bygget en tyk mur mellem de to lejre«, siger hun.

Opdelingen mellem etniske danskere og muslimer spænder ben for integrationen.

»De negative diskurser indskrænker muligheden for mødet mellem de forskellige grupper. Og netop mødet på tværs af religioner er vigtigt, hvis vi skal have en optimal integration«, siger Rashmir Singla

Det er ikke politisk korrekt
Kathrine Kofod-Frederiksen er dansk mor, og hun tilhører det flertal af danskere, der helst ikke vil have en muslimsk svigersøn eller svigerdatter.

»Det er ikke politisk korrekt at sige. Og det er ikke, fordi jeg ikke tror, at en muslim kunne være en kærlig og god mand for min datter. Men med en muslimsk ægtefælle vil der komme nogle udfordringer i forhold til, hvordan man indretter et fælles liv«, siger Kathrine Kofod-Frederiksen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce