Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Historien om Amy - kapitel 3: Amy tørster efter nyt fra Etiopien

Amys savn efter sin familie i Etiopien var med til at skabe store konflikter med adoptivforældrene. Hos plejefamilien fik hun lov at tale om fortiden.

Danmark
FOR ABONNENTER

Amy er meget af tiden glad hos sin nye plejefamilie. Hun elsker at finde musik på nettet, som hun spiller og danser til for fuld udblæsning. Hun slæber masser af venner med hjem – alle vil besøge Amy, hun er populær både i skolen og i klubben. Der er også konflikter og magtkampe mellem nogle af pigerne i klassen. Men ikke værre ,end hvad der er normalt i den alder, synes moderen til en af Amys veninder:

»Jeg har ikke tolket det som mere end almindelige pigeintriger. Hanne var meget god til at håndtere det, når der skulle laves aftaler, og når vi skulle forklare pigerne, hvordan de skulle være over for hinanden«, fortæller hun.

Amy har altid været en sød og venlig pige, som hilser pænt og giver kram, når hun kommer på besøg. Der er styr på det hjemme i plejefamilien, oplever venindens mor.

Det samme mener en genbo, som kender familien gennem mange år. Hos Hanne og Ole er der »stor rummelighed og kærlighed, men også meget klare og tydelige grænser«, siger fysio- og psykoterapeut Hilbert Andersen, som professionelt har mange års erfaring i at arbejde med anbragte børn og deres forældre. Han undrer sig ikke over, at Amy i stadig højere grad føler sig som en del af familien.

»Selvfølgelig begynder et menneskesultent barn at føle sig knyttet efter 11 måneder«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden