0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udspionerede KU'ere raser over venstreradikales »billige« straf

Medlemmer af Konservativ Ungdom var blandt ofrene for venstreradikales spionage.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»En del medlemmer« af Konservative Ungdom (KU) er blandt de personer, som den venstreradikale gruppe Redox har indsamlet personlige informationer om.

Det bekræfter landsformand Kristoffer Beck (KU) over for Politiken.

Fire personer med tilknytning til Redox er i dag blevet idømt betingede straffe for politisk vold, ulovlig registrering og hærværk.

LÆS OGSÅ

De er dømt i relation til et overfald på tre personer på Nørreport Bodega i København, der fandt sted i oktober 2009.

Overvågede flere end 6.000
Det er i forbindelse med efterforskningen kommet frem, at Redox - der betegner sig selv som et researchkollektiv - har indsamlet dybt personlige informationer om mindst 6.000 mennesker og foreninger.

Højreekstreme mener, at oplysningerne er blevet brugt til at chikane og overfald på de mennesker, som de venstreradikale ville bekæmpe på grund af deres politiske overbevisning.

Medlemmerne af Redox er kun i dag blevet dømt for ulovligt at have indsamlet oplysninger om ti personer.

Retten fandt ikke, at den havde hjemmel til at dømme for illegal registrering af de øvrige fortrolige oplysninger.

KU blev ikke kontaktet af anklageren

Konservativ Ungdom oplyser, at »ingen KU'ere er blevet kontaktet af anklagemyndigheden i forhold til at rejse sagen. Ej heller har der været nogle KU'ere inddraget i sagen på anden vis«.

Landsformand Kristoffer Beck understeger, at KU er skuffet over dagens udfald i byretten:

»Vi synes, det er en skam, at gerningsmændende slipper uden en reel fængelsesstraf. De har begået en alvorlig forbrydelse, og har krænket flere tusinde mennesker med deres registrering af personfølsomme oplysninger«, skriver han i en mail.

LÆS OGSÅ

»Signalværdien i, at man systematisk kan lagre oplysninger om andre mennesker uden deres samtykke, uden at få en reel fængselsstraf, er en trussel mod vores retssikkerhed. Vi mener, at der skal slås hårdt ned på folk, der krænker privatlivets fred«.

»Det er også svært at forklare vores medlemmer, hvordan man kan slippe så billigt fra noget så alvorligt«, tilføjer han.

Trods dagens dom er sagen ikke slut endnu. Københavns Politi har således sigtet en medarbejder fra Københavns Kommune for ulovligt at videregive fortrolige oplysninger fra cpr-registret til Redox.

Læs mere: