Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Kontroversiel. Ahmed Akkari rejste under Muhammed-krisen rundt i Mellemøsten og tordnede mod det angiveligt islamfjendtlige Danmark. Den handling har han siden fortrudt.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Kontroversiel. Ahmed Akkari rejste under Muhammed-krisen rundt i Mellemøsten og tordnede mod det angiveligt islamfjendtlige Danmark. Den handling har han siden fortrudt.

Danmark

Politiet tilbageholder 14 ved debatmøde med Akkari

Angreb på debatmøde med Ahmed Akkari i Gellerup er blevet afværget, siger politiet.

Danmark

Politiet har frihedsberøvet 14 personer i forbindelse med et debatmøde med den tidligere imam Ahmed Akkari i Gellerup ved Aarhus.

Gruppen er blevet tilbageholdt af politiet uden for den visitationszone, som Østjyllands Politi tidligere på dagen har indført, oplyser TV 2 Nyhederne.

»Vi frygtede, at de her personer havde i sinde at lave ballade og at være til fare for andre ved debatmødet«, siger vicepolitikommissær Jesper Bøjgaard.

Kanonslag og sten Der er tale om såkaldt præventive anholdelser - som begrundes med, at der er en risiko for, at der vil opstå uro eller vold.

Politiet har fundet kanonslag og sten, som man mener, at gruppen ville bruge mod Akkari, og derfor foretog man de præventive anholdelser i nærheden af et ungdomstilbud kaldet Fristedet.

»Tæt på Fristedet finder vi ret mange kanonslag. Vores bud er mere end 200 kanonslag. Derudover finder vi en pose chaussesten. Det gør, at vi skrider til anholdelse«, siger Jesper Bøjgaard.

Men ifølge BT's reporter, der fulgtes med Akkari i en taxa hen til debatmødet, blev islamkritikeren allerede udsat for angreb på vej til mødet.

»Der blev kastet sten mod den taxa, Ahmed Akkari ankom i. Jeg sad i taxaen sammen med ham. Vi blev nødt til at køre over for rødt for at komme væk«, siger han til BT.

For nylig blev Ahmed Akkari i Vollsmose i Odense mødt med tilråb og stenkast. To blev anholdt og taget med på stationen.

Fortryder optræden under Muhammed-krisen

Ahmed Akkari blev kendt under krisen om Muhammed-tegningerne i 2005. Dengang rejste han rundt i Mellemøsten og tordnede mod det angiveligt islamfjendtlige Danmark.

Siden har han fortrudt sin optræden og forsøger nu i stedet at bekæmpe islamisme.

Under en række offentlige møder diskuterer han med socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen.

For at kunne visitere personer i området i Gellerup tirsdag indførte politidirektøren en visitationszone fra klokken 16.

ritzau / politiken.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce