Kommunalvalg. Liberal Alliance-politiker kalder det et »pop-politisk stunt«, at to københavnske borgmestre stemte for nye regler om kollegiers optagelseskrav, men nu vil have dem droppet igen.
Foto: FALS SIMON (arkiv)

Kommunalvalg. Liberal Alliance-politiker kalder det et »pop-politisk stunt«, at to københavnske borgmestre stemte for nye regler om kollegiers optagelseskrav, men nu vil have dem droppet igen.

Danmark

Borgmestre vil have droppet kollegieregler, som de selv vedtog

»Man skal have lov til at blive klogere«, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Danmark

Ansøgningsproceduren for at få et værelse på et af Københavns kollegier bliver snart ændret.

Fra 1. januar 2014 skal alle værelsesansøgninger foregå gennem en samlet fællesportal. Det blev vedtaget af Københavns Borgerrepræsentationen i august, og beslutningen betyder, at beboerne på de københavnske kollegier ikke længere selv kan styre, hvem der flytter ind i værelserne.

LÆS OGSÅ

Blandt dem, der stemte for forslaget, var Radikale Venstre, men nu vil partiet forsøge at ændre beslutningen, inden den træder i kraft om små to måneder.

»Man skal have lov til at blive klogere«, siger Anna Mee Allerslev (R), borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.

Sammen med kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), foreslår hun, at man i stedet beholder reglerne, som de er nu.

Et pop-politisk stunt
At de to partier i august stemte for de nye regler for nu at foreslå at få dem droppet igen, undrer Lilian Parker Kaule (LA), der er kandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget.

Liberal Alliance var det eneste parti, der i august stemte imod de nye ansøgningsregler for de københavnske kollegier.

Lilian Parker Kaule deltog i en debat på Rigshospitalets Kollegium i sidste måned med Allerslev og Allerslev, og ifølge Liberal Alliance-politikeren kom de to borgmestre i »kraftig modvind« på grund af de nye ansøgningsregler.

Lilian Parker Kaule tror, at partiernes nye forslag handler om stemmer.

»Det ville kun glæde mig, hvis Venstre og Radikale Venstre er kommet på bedre tanker, men jeg frygter lidt, at det er endnu et pop-politisk stunt for at indfange lidt stemmekvæg her op til kommunalvalget«, siger Lilian Parker Kaule til Politiken.

»Det undrer mig ikke, at omkring halvdelen af københavnerne ikke gider stemme til kommunalvalget, når selv en borgmester kan skifte holdning som vinden blæser«, tilføjer hun.

En del af en samlet pakke

Anna Mee Allerslev forklarer, at hun først stemte for forslaget om en central anvisning for kollegier, fordi det var del af en pakke.

»Dengang vi stemte for den del, så var det en del af en større aftale om at få tag over hovedet på tusinder af unge studerende«, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmesteren, der peger på, at der allerede nu er begyndt at komme nye studieboliger.

Hun indrømmer, at reglerne var et kompromis fra Radikale Venstres side af.

LÆS OGSÅ

»Når vi sidder og forhandler sådan en pakke bag lukkede døre, så er der nogle ting, man ikke er tilfreds med, men vi var nogle, der var optaget af, at man fik fjernet nogle klausuler og fik gang i byggeriet«, tilføjer Anna Mee Allerslev.

Kollegierne har siden ændret deres optagelseskriterier, så de er blevet mere gennemsigtige, og Anna Mee Allerslev håber derfor ikke, det er for sent, at man dropper den centrale kollegieanvisning.

Hun kan ikke genkende Lilian Parker Kaules kritik.

»Hun må jo tro, hvad hun vil. Hun må lave de konspirationsteorier, hun vil, men jeg synes, det er meget ærgerligt, at man som kandidat er imod et godt forslag«, siger Anna Mee Allerslev.

»Hvis man ikke har lov til at blive klogere, så synes jeg, at politik er blevet meget fattigt sted. Bare fordi nogle kommer med et forslag, der ikke er ens eget, er det ærgerligt at skyde det ned«, tilføjer borgmesteren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce