Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

skat. Holger K. Nielsen (SF) vil rydde op i den tvivlsomme skatterådgivning i Danmark.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

skat. Holger K. Nielsen (SF) vil rydde op i den tvivlsomme skatterådgivning i Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Holger K. vil skærpe skatteetik

Myndigheder og skatterådgivere skal arbejde sammen i nyt etisk udvalg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) samler nu skatterådgivere og myndigheder i et etisk skatteudvalg, der skal rydde op i den umoralske skatterådgivning, der blandt andet er blevet afdækket i en række dokumentarudsendelser på DR.

Det nye udvalg får til opgave at udvikle et etisk kodeks for god skatterådgivning i Danmark; et sæt etiske færdselsregler, der skal gælde alle skatterådgivere uanset om de er advokater, revisorer eller bankfolk.

»Der er simpelthen for mange eksempler på tvivlsom skatterådgivning, derfor har branchen selv en interesse i gå ind i et seriøs arbejde, der kan vær med til begrænse umoralen. Jeg tror, vi kan komme ganske langt, hvis vi kan få skabt et tværgående samarbejde og få et fælles etisk regelsæt for alle skatterådgivere i dete land«, siger Holger K. Nielsen.

Ifølge planen skal det nye etiske skatteudvalg sammensættes af repræsentanter fra Advokatsamfundet, revisorforeningen FSR - Danske Revisorer, bankernes brancheorganisation Finansrådet, Skat og bagmandspolitiet.

Og invitation bliver hilst velkommen af formanden for skatterevisorerne, John Bygholm:

»Det er altid sundt at få drøftet etikken, og ingen har lyst til at bevæge sig på kanten af lovgivningen. Og så kan udvalgsarbejdet give os en mulighed for at diskutere nogle lovgivningsmæssige gråzoner med myndighederne«, siger han og tilføjer: »Og så er det langt bedre end at ændre på lovgivningen«.

Men regeringen har ikke droppet overvejelserne om at stramme lovgivningen, så politi og anklagemyndighed får nemmere ved at stille skatterådgivere til ansvar, hvis de medvirker til skatteunddragelse.

»Det vil vi bestemt ikke udelukke, men nu starter vi med etikken, og vi er meget opsatte på at få skabt et samarbejde med branchen, som også kan give resultater«, siger ministeren.

Advokatsamfundet er positivt
Bagmandspolitiet ønsker ikke at kommentere tiltaget på nuværende tidspunkt. Det gør til gengæld Advokatsamfundets generalsekretær Torben Jensen, der også ser positivt på det nye udvalg. Han understreger dog, at advokaterne selv har et etisk regelsæt. »Derfor kan jeg godt være lidt i tvivl om, hvorvidt det hjælper, at vi lave flere etiske regler, men vi lytter gerne til ministeren«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden