Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Im-sagen kort fortalt: Syvårig udvist og savnet

Syvårige Im Nielsen er nu udvist. Hendes danske stedfar døde af kræft, og hendes tilknytning var større til Thailand end til Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Im Nielsen på syv år har ravnsort hår, mellemrum mellem tænderne, et charmerende smil og siger træls, som kun jyder kan sige det. For fire år siden kom hun til Danmark med sin mor Suthida, som var gift med Johnny Nielsen.

De boede i Aabybro, der ligger nordvest for Aalborg, og Suthida Nielsen begyndte at læse til social- og sundhedsmedhjælper. Men i maj 2012 døde Johnny Nielsen af kræft, og efterfølgende afgjorde Udlændingestyrelsen, at Suthida Nielsen havde større tilknytning til Thailand end til Danmark.

Derfor skulle hun udvises.

Suthida gør og har gjort alt det, som en god dansk statsborger skal gøre. Det kan dokumenteres, at familien har stærkere tilknytning og stærkere relationer her i Danmark end i Thailand

Herefter blev Im Nielsens sag taget op i Retten i Hjørring, hvor det blev afgjort, at der ikke kunne tages hensyn til barnets tarv i sagen, fordi Im ikke har været i Danmark i mere end seks år, og det skal hun ifølge loven have for at kunne blive i landet.

Dommen blev ikke anket, da Suthida Nielsen på dette tidspunkt angiveligt ikke kunne holde til mere.

Fakkeloptog ved skole

I december 2012 stillede Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov (S) i sagen, men intet skete. Først på det seneste er der for alvor kommet opmærksomhed om Im og hendes mor.

Sidste lørdag var der fakkeloptog ved Aabybro Skole, hvor Im indtil for nylig gik i 0. klasse. Mellem 400 og 500 mennesker var samlet, og borgmester Mogens Gade (V) fra Jammerbugt Kommune holdt tale. Han er også en af de 60.000, der støtter Im Nielsen på Facebook, hvor han skriver:

»Jeg nærer stor sympati for Suthida Nielsen og hendes datter Im - Manden og faderens død er årsag til, at mor og barn helt urimeligt og helt grotesk skal hjemsendes. Suthida gør og har gjort alt det, som en god dansk statsborger skal gøre. Det kan dokumenteres, at familien har stærkere tilknytning og stærkere relationer her i Danmark end i Thailand«.

Også den tidligere socialdemokratiske skatteminister Ole Stavad og Bjarne Lausten fra samme parti har protesteret over udsendelsen, men i søndags skete det så. Im og hendes mor rejste fra Danmark til Thailand. Med i Københavns Lufthavn var TV 2, som spurgte Im, hvorfor hun helst ville blive i Danmark.

»Fordi jeg har min farmor og farfar, kusine og fætter og venner og en dejlig skole«.

Hvordan bliver det så i Thailand?

»Det ved jeg faktisk ikke. Det bliver lidt sjovt og lidt træls. Fordi jeg har ikke nogen venner, og jeg bliver også lidt nervøs, når jeg skal gå i skole, og det er svært for mig«, sagde Im Nielsen og tilføjede, at hun håbede, at hun en dag kunne komme tilbage.

POLITIKEN MENER

En række politikere herunder også medlemmer af Venstre og Dansk Folkeparti håber det samme og har protesteret mod udvisningen.

»Jeg går ind for en stram udlændingepolitik! Men ikke en hjerteløs udlændingepolitik«, skriver V-gruppeformand Kristian Jensen på sin facebookside.

Christopher Arzrouni, debatredaktør i Dagbladet Børsen, spørger i en kommentar på Kristian Jensens facebookside, hvad venstrepolitikeren så vil gøre, hvis det ikke er en fejl, men en konsekvens af udlændingepolitikken.

»Se på, om selvforsørgelse kan betyde mere i udlændingepolitikken«, svarer Kristian Jensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden