Kommune forbyder rockere at forskanse sig

Gladsaxe Kommune forsøger at sætte en stopper for en ny rockerborg i Bagsværd.

Danmark

Gladsaxe Kommune tager utraditionelle midler i brug for at forhindre, at den hollandske rockergruppe Satudarah MC indretter sit nye klubhus i Bagsværd som en egentlig rockerborg.

Kommunen vil simpelt hen forbyde rockerne at bygge et hegn omkring huset.

Et enigt økonomiudvalg godkendte i dag, at der udarbejdes lokalplan om hegning i Bagsværd Bypark, herunder Laurentsvej, hvor de hollandske rockere netop har meddelt, at de har indviet klubhus, oplyser Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Område skal være åbent og grønt
Rockerborge har som regel høje hegn med overvågning - blandt andet for at forhindre rivaliserende grupper i at angribe klubhuset.

Gladsaxe Byråd ønsker, at hele området i Bagsværd Bypark skal fremstå som et åbent og grønt område med træer og grønne flader, der er med til at løfte bykvaliteten i hele Bagsværd.

Det mener Byrådet ikke kan forenes med en befæstet rockerborg i området, og økonomiudvalget har besluttet, at der skal udarbejdes en særlig temalokalplan for at præcisere, hvordan der i fremtiden må stilles hegn op i området.

»Beslutningen betyder, at der fra dags dato ikke kan ændres i eksisterende hegning før temaplanen er vedtaget«, hedder det i pressemeddelelsen.

Hollandsk rockergruppe holdt åbningsfest
Økonomiudvalgets beslutning er rettet mod den hollandske rockergruppe Satudarah MC, der i weekenden åbnede sin første danske afdeling med en stor fest i klubhuset på Laurentsvej i Bagsværd.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK, men politiet har tidligere oplyst til Ritzau, at man har set rockere fra både Bandidos og Hells Angels i det nye klubhus.

Allerede i forbindelse med lørdagens fest slog Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), fast, at kommunen vil gøre, hvad den kan for at gøre livet surt for rockerne.

»Vi skal handle hurtigt, og det prøver vi at gøre. Inden for lovens rammer vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre, at de slår sig ned i Gladsaxe Kommune«, sagde hun.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden