0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flyveforbud og bombehunde: Politiet har lagt jernring om skole i Vollsmose

Ordensmagten er massivt til stede forud for Yahya Hassan-arrangement.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

SIKKERHED. Politiet er tilstede i hobetal på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

H.C Andersen Skolen i bydelen Vollsmose i Odense oplever i aften et politiopbud langt ud over det sædvanelige.

Politikens reporter Anders Hjort er netop ankommet til stede, og han fortæller, at der er blevet lagt en massiv jernring om uddannelsesinstitutionen, hvor 18-årige Yahya Hassan i aften skal læse op af sine digte.

I spøg udbryder han, at det da må være sværere at komme ind der end på det berygtede militæranlæg Fort Knox.

»Der er politifolk overalt. Området er fuldstændig bevogtet. Vi har endnu ikke set én beboer«, fortæller han og tilføjer, at Fyns Politi netop har oplyst, at der siden klokken 10 i formiddags og frem til klokken 2 i nat er flyveforbud i området.

Forbuddet gælder inden for en radius af fem kilometer fra H.C. Andersen Skolen og to kilometer op i luften.

Total udsolgt Arrangementet begynder klokken 19 og er fuldstændig udsolgt. 51 journalister og 225 menige tilhørere har meldt sin ankomst. Billetterne koster 70 kroner stykket.

Deltagerne skal alle vise id, før de får lov at komme forbi de betonafspæringer, som er sat op cirka 100 meter fra skolen.

Kommer de ind, er de til gengæld i sikkerhed. Det har ordensmagten sørget for. Allerede i går spærrede betjente området af, og de har siden afsøgt området med bombehunde.

»De er stadig i gang«, fortæller Politikens udsendte.

Journalister bliver kropvisiteret
Han er selv blevet lukket inden for, men det var først efter en grundig kropsvisitering og en hundesnude i computertasken.

Pressekorpset er nu blevet placeret i skolens gymnastiksal, hvor arrangementet skal foregå. Her skal han sidde indtil arrangementet går igang.

Ingen må forlade området - så kan de i hvert fald ikke komme ind igen - og det er ikke tilladt at tage billeder af de tilstedeværende politifolk, der alle er iført skudsikre veste og har pistoler i bæltet.

I salen er en scene med to røde lænestole og et tæppe sat op foran talrige stolerækker. Aftenens hovedperson, Yahya Hassan, ankommer ifølge Politikens oplysninger først lige før, han skal på.

Uden for kameraovervågning blevet sat op på alle hjørner af skolen.

Sikkerhed for over en million

Hele sikkerhedsopbuddet koster ifølge næstformanden i Fyns Politiforening, Kurt Nielsen, Fyns Politi minimum én million kroner:

LÆS OGSÅ

»En million er lavt sat. Da vi havde urolighederne oven på eid-festen sidste år, hvor skadestuen blev angrebet, kostede det to millioner«, siger han til Dansk Politis hjemmeside.

Arrangementet var oprindelig planlagt til at finde sted på Vollsmose Bibliotek, der ligger i hjertet af bydelen i et stort butikscenter. Men efter en sikkerhedsvurdering fra politiet valgte biblioteket i sidste uge først at aflyse Yahya Hassans besøg. Siden flyttede det til H.C. Andersen Skolen.

Politiken sender arrangementet med Yahya Hassan direkte fra klokken 19 i samarbejde med TV2 Fyn.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

  • Miriam Dalsgaard