Foto: LEHMANN MARTIN
Danmark

DMI har stemt om navnet på morgendagens storm

Klima- og energiministeren kræver navne på fremtidens storme i Danmark.

Danmark

I fremtiden skal danske storme have navne.

Det besluttede klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), efter at en orkan ramte Danmark 28. oktober.

Derfor bad han DMI om at døbe danske storme i fremtiden og med hjælp fra Ekstra Bladets læsere fik stormen 28. oktober navnet Allan.

LÆS OGSÅ:

Nu har medarbejderne i DMI stemt om, hvad morgendagens storm skal hedde, og denne gang er det en pige.

»Vi ville gerne give stormen et dansk navn, og samtidig ville vi gerne vælge et, som tilstrækkeligt mange hedder, så ingen føler sig specielt 'udpeget'. Flere end 13.000 danskere hedder Bodil. Bodil var netop det navn, som ud af de fem forslag fik flest stemmer«, siger pressechef i DMI Niels Hansen.

Navneforvirring

Da orkanen var på vej mod Danmarks kyster 28. oktober, skabte det forvirring, at den havde fået tre forskellige navne af vores naboer i England, Tyskland og Sverige. Her blev den kaldt henholdvis St. Jude, Christian og Simone.

»Navne er mere konkrete og derfor nemmere at forholde sig til end blot 'stormen'. Og når stormen hedder tre forskellige ting i vores nabolande, men ikke har et navn i Danmark, skaber det forvirring«, siger pressechef Niels Hansen.

LÆS OGSÅ:

Men han er opmærksom på, at det ikke mindsker forvirringen at smide endnu et navn i puljen.

»At blande endnu en national navngivning ind i forvirringen er naturligvis ikke den bedste måde at håndtere udfordringen på. Optimalt blev vi enige om en fælles nordvesteuropæisk nomenklatur (betegnelse, red.), men det kommer til at tage en rum tid. Landenes praksisser er forskellige, og i Tyskland er de bundet til deres liste et stykke frem i tiden«, forklarer Niels Hansen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden