Kvinde og to mænd dømt for at sætte ild til til ung kvinde

I en meget usædvanlig sag er tre kendt skyldige i at dræbe en kvinde ved at sætte ild til hende.

Danmark

En 30-årig kvinde, hendes nevø og hans kammerat er ved Retten i Roskilde blevet kendt skyldige i en sjælden sag om drab og mordbrand.

Det grusomme drab fandt sted 14. september sidste år. Her trængte kvinden og de to mænd, der alle var maskerede, ind til en 26-årig kvinde NS i hendes lejlighed i Gersagerparken i Greve syd for København.

Her overhældte kvinden NS med benzin og satte ild til, så hun blev forvandlet til en levende fakkel. De tekniske undersøgelser har vist, at hun stod op, da der blev sat ild til hende.

30-årig blev selv forbrændt

Branden udviklede sig eksplosivt, og den 30-årige kvinde blev selv forbrændt. Desuden kom hun kom voldsomt til skade, da hun sprang ud ad vinduet på 3. sal, mens den 19-årige nevø og hans 17-årige kammerat flygtede ned ad trappen.

I retten kom det frem, at den sjældne forbrydelse tilsyneladende var grundigt planlagt. På en overvågningsvideo fra en tankstation, ser man kvinde købe benzin i en dunk. Og inden de gik op i lejligheden, sprayede de sort maling over opgangens videokamera.

Motivet skulle være voldsom jalousi og den 30-åriges brændende had til NS, der tre måneder før overfaldet var blevet gift med en mand, som den 30-årige ifølge eget udsagn allerede var gift med. Ægteskabet er dog ikke registreret nogen steder.

De tre har under hele sagen nægtet sig skyldige. Den 30-årige har forklaret, at det var manden, som havde bedt hende om at brænde lejligheden af, så han kunne få penge fra forsikringen.

LÆS MERE

Drengene, der flere gange har skiftet forklaring, har fortalt, at de ikke vidste, at kvinden havde planer om at slå NS ihjel, men retten fandt dem skyldige i medvirken til drab.

Sagen er blevet behandlet af Retten i Roskilde, men foregik i en retssal i Holbæk, da sikkerheden ikke var tilstrækkelig i Roskilde.

Og det var der tilsyneladende god grund til. Flere gange under sagen er det nemlig kommet til slagsmål mellem de tiltaltes og offerets pårørende.

På tirsdag afgør retten, hvilken straf de tre skal have.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce