Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eftersøgt. Mogens Amdi Petersen og de fire øvrige Tvind-ledere er eftersøgt, fordi de er udeblevet fra retsmøder ved Vestre Landsret.
Foto: ANDREASEN CARSTEN (arkiv)

Eftersøgt. Mogens Amdi Petersen og de fire øvrige Tvind-ledere er eftersøgt, fordi de er udeblevet fra retsmøder ved Vestre Landsret.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mexicansk politi leder efter Tvind-stifter Amdi Petersen

Bagmandspolitiet har bedt mexicansk politi om at lede efter den eftersøgte stifter af skolesamarbejdet Tvind.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det mexicanske politi er gået i gang med at lede efter Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen og fire andre tiltalte ledere i Tvind, som er efterlyst af dansk politi.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

» De mexicanske myndigheder har modtaget en ordre om at anholde og udvise ham. Han er endnu ikke blevet fundet. Og eftersøgningen fortsætter«, siger talsmanden for det mexicanske statsadvokatur, Jose Manjarrez.

Efterlyst over hele verden Amdi Petersen er efterlyst over hele verden via Interpol, og når de danske myndigheder har henvendt sig direkte til netop de mexicanske myndigheder, skyldes det, at Tvind har sit internationale uddannelsescenter i Mexico.

Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, bekræfter oplysningerne fra de mexicanske myndigheder.

Mogens Amdi Petersen og de fire øvrige Tvind-ledere er eftersøgt, fordi de er udeblevet fra retsmøder ved Vestre Landsret.

De er tiltalt for groft skattesvig og underslæb i forbindelse med ind- og udbetalinger til og fra skolesamarbejdets humanitære fond.

Mistænkes for økonomisk kriminlaitet

ØAnklagemyndigheden ønsker dem dømt for økonomisk kriminalitet, som skal være begået helt tilbage i 1990'erne.

Tvind blev grundlagt i 1970 som bannerfører for en række skoler, som var et alternativ til den eksisterende undervisning og samfundet i øvrigt.

Efter intens kritik vedtog Folketinget i 1996 Tvind-loven, som fjernede tilskud fra fri- og efterskoler. Højesteret underkendte senere loven.

I 2002 indledtes straffesagen mod stifteren Mogens Amdi Petersen og andre, der var anklaget for underslæb og skattesvig.

LÆS ARTIKEL

I august besluttede landsretten at varetægtsfængsle Mogens Amdi Petersen, Marlene Gunst, Kirsten Larsen, Christie Pipps og Sten Byrner in absentia, ligesom deres pas inddrages.

Alle er efterlyst gennem Interpol.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden