Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Enhedslisten vil hjælpe ekstremister ud af radikale miljøer

Der er behov for en national exitstrategi for politiske og religiøse ekstremister, mener regeringens støtteparti.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal være lettere for personer i ekstremistiske miljøer at forlade dem.

Det mener Enhedslisten, og derfor vil partiet nu have justitsminister Morten Bødskov (S) til at udforme en national exitstrategi:

»Voldelig ekstremisme, hvad end det er politiske eller religiøst, er et samfundsproblem. Derfor mener vi, at der behov for en overordnet national indsats«, siger retsordfører og medlem af Folketingets retsudvalg Pernille Skipper.

LÆS OGSÅ

»I København har man gode erfaringer med exitstrategier i forbindelse med bandekonflikten, og den model mener vi derfor, at man i store træk med fordel kunne kopiere«.

Bekæmpelse på tre niveauer

Hun peger på, at bekæmpelsen af voldelig ekstremisme bør foregår på tre planer:

»For det første skal vi forebygge ved at undervise i demokrati, forske i fremmedhad og ekstremisme og undersøge, hvordan det opstår. Dernæst er der den politimæssige indsats, der gerne skulle identificere personerne i de ekstremistiske miljøer. Og endelig skal vi sikre, at de er mulige at komme ud af«, siger Pernille Skipper.

LÆS OGSÅ

»Det skal ikke være sådan, at hvis man har forvildet sig ind i et ekstremistisk miljø, at så kan man ikke komme ud igen«.

Enhedslistens retsordfører understreger, at exitprogrammet skal målrettes ekstremister på såvel venstre- som højrefløjen samt i religiøse miljøer.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden