Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 SIMON FALS (Arkiv)
Foto: SIMON FALS (Arkiv)

FEST. Sidste år tog tusinder af danske gymnasieelever til Prag for at gå i byen. Forvetningen er, at det gentager sig igen i år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenrigsministeriet går til kamp mod druk og vold i vinterferien

Danmarks ry tager skade, hvis unge danskere skaber ballade på deres vinterferier i udlandet, siger ambassadør.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når danske gymnasieelever igen i år drager til Prag for at feste og nyde vinterferien for fuld hammer, må det ikke løbe løbsk med anholdelser, slagsmål, hærværk og akutbehandlinger på byens hospitaler, som det gjorde sidste år.

Det skader nemlig danskernes ry, påpeger Danmarks ambassadør i Tjekkiet, Christian Hoppe.

»Man må tænke sig om og overholde landets love. Hver enkelt er en repræsentant for Danmark, og befolkningen her opfatter en person, der begår ulovligheder, som repræsentant for hele landet, så det smitter af på vores image«, siger ambassadøren.

Ferie med måde Udenrigsministeriet har i samarbejde med blandt andet Danmarks Rejsebureau Forening arrangeret en konference, der skal sikre en bedre opførsel fra de unge danskere, der rejser til udlandet for at feste og drikke.

Politiken tog med, da 45 gymnasieelever fra Odense rejste på vinterferie til Prag.

Foto: Simon Fals

Kilde: Politiken.tv

»Der er ikke noget at sige til, at unge tager til Prag. Men det skal ikke være på en måde, hvor de sætter deres liv og helbred på spil, eller hvor de får skabt et forkert indtryk af Danmark«, siger chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

Foruden rejsebureauerne og Christian Hoppe, vil rektorerne og gymnasieeleverne også være repræsenteret på konferencen, som finder sted på Ørestad Gymnasium i København den 16. januar.

Unge skal tage ansvar

Phillip Dimsits Lerer, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, håber, at mødet kan bane vejen for konkrete forslag med opbakning fra både myndigheder og de unge.

»Det bliver nødt til at være fælles initiativer, for ellers får man ikke nogen holdbar løsning«, siger han og opfordrer de unge til at gribe i egen barm:

»Man skal være villig til at tage noget ansvar på vegne af sig selv og sine klassekammerater«, mener formanden.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden