Par på venteliste hos AC Børnehjælp: »Vores drøm om en familie er bristet«

Indtil i går havde Dorthe Andersen og Karsten Pedersen udsigt til et barn fra Taiwan.

Danmark

»Vi var så tæt på«.

Frustrationen i Dorthe Andersens stemme er ikke til at tage fejl af, efter at hun i går fik nyheden om, at adoptionsbureauet AC Børnehjælp har fået frataget retten til at formidle adoptioner.

Dorthe Andersen er sammen med sin mand, Karsten Pedersen, et af de 443 par, der står på venteliste hos AC Børnehjælp. I midten af december fik parret den glædelige nyhed, at de efter en lang proces var rykket til den endelige liste over par, der var klar til at blive matchet med et barn fra Taiwan. På den endelige liste står tre par.

LÆS OGSÅ:

Parret manglede kun at sende de endelige papirer til myndighederne i Taiwan, før de kunne blive matchet med deres ønskebarn, men papirerne nåede ikke af sted, før AC Børnehjælp i går fik suspenderet deres akkreditering efter en indstilling fra Ankestyrelsen.

Adoptionsbureauet har ifølge en pressemedelselse fra Social-, børne- og integrationsministeriet givet forkerte oplysninger om organisationens økonomi.

»Jeg kan ikke se anden udvej end at suspendere AC Børnehjælps formidlingsarbejde, mens vi får fastlagt, hvordan vi bedst kan få fortsat en adoptionsformidling for de mange mennesker, som er på ventelisten«, sagde social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF).

Justere sine drømme
Dorthe Andersen og Karsten Pedersen står tilbage med stor frustration.

»Alle de drømme, man har, om at tage på ferie med sit barn, lege med sit barn, lave mad med sit barn og hele drømmen om en familie, braser lige pludselig sammen, og man tænker: Bliver det overhovedet til noget? Det er virkelig svært«, fortæller Dorthe Andersen.

Parret har netop købt en lejlighed i København med et børneværelse klar.

Efter flytningen skulle der laves en tilføjelse til den socialrapport, som Socialforvaltningen har lavet om parret, før de endelige papirer kunne sendes til myndighederne i Taiwan. Men papirerne nåede aldrig at komme af sted.

»Vi står lige i 11. time. Det er ekstra frustrerende, at vi var så tæt på«, siger Dorthe Andersen.

FAKTA

Selv om parret altid har sagt ,»hvis vi får et barn«, i stedet for »når vi får et barn«, var de begyndt at tro på, at adoptionsdrømmen ville gå i opfyldelse. På ventelisten stod de skrevet op til et barn på 0 til 2 år, men nu er der pludselig mange spørgsmål, der rumsterer.

»Nu skal vi til at tænke: Hvis det bliver til noget. Og bliver det så et barn på fire år eller fem år? Skal vi til at starte forfra på en anden venteliste? Har vi råd til det? Man skal ligesom justere sine drømme«, siger Dorthe Andersen.

Parret har indtil videre brugt 30.000 kroner på deres adoptionsdrøm, siden de i juni 2011 blev godkendt.

For 10 år siden fik Dorthe Andersen konstateret livmoderhalskræft, og selv om hun fik en 'fertilitetsbevarende' operation, var hendes fertilitetslæge klar i mælet.

»Hvis I går efter et barn, skal I vælge adoption«, sagde hun.

»De ord sidder i mig nu, for det er lige pludselig ikke så sikkert alligevel«, siger Dorthe Andersen.

Uvisheden er det værste

Dorthe Andersen og Karsten Pedersen har i løbet af efteråret modtaget flere mails fra AC Børnehjælp, hvor adoptionsbureauet undskylder for gebyrforhøjelser og bureauets store underskud.

LÆS OGSÅ:

Men Dorthe Andersen og Karsten Pedersen havde ikke forestillet sig, at det ville komme så vidt, at AC Børnehjælp ville få suspenderet akkrediteringen. De håber, at der kommer en løsning så hurtigt som muligt.

»Uvisheden er det værste. Jeg håber, at politikerne vil gøre noget hurtigt. Om det er staten, der skal overtage ansvaret for adoptioner eller ej, ved jeg ikke, men jeg synes, det er ærgerligt, at så mange skal tages som gidsel i det spil«, siger Dorthe Andersen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce