Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Store togforsinkelser efter bombealarm

Politiet undersøger stadig en bombelignende genstand i Høje Taastrup. DSB forventer forsinkelser resten af aftenen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DSB varsler forsinkelser resten af aftenen som følge af en bombealarm på Høje Taastrup Station, som endnu ikke er blevet afblæst.

Politiet undersøger - med hjælp fra ammunitionsrydningstjenesten fra Farum Kaserne - en bombelignende genstand på en grusparkeringsplads ved stationen.

Passagerer og lokoførere er strandet Først forventede DSB et kortvarigt trafikstop, men regionaltogene har i nu halvanden time stået stille mellem København og Høje Taastrup, som er et knudepunkt for regionaltogstrafikken.

»Der vil være forsinkelser en del timer endnu. Ikke kun passagerer, men også lokomotivførere er strandet i nogle tog. Det får en række følgevirkninger, at det har taget så lang tid«, oplyser DSB Kommunikation til politiken.dk.

Indsat busser mellem Taastrup og Roskilde
For at afhjælpe de mange strandede passagerer har DSB i første omgang sendt strandede tog til omkringliggende stationer som Roskilde, Trekroner og Hedehusene. Derudover har man indsat busser på strækningen mellem Taastrup og Roskilde.

Regional- og Intercitytog dirigeres til Roskilde Station, og passagerer på Københavns Hovedbanegård opfordres til at tage S-toget til Taastrup og videre med bus til Roskilde. Men der er langt færre spor på Roskilde Station, og også det vil føre til yderligere forsinkelser i slipstrømmen.

Halvanden time i uvidenhed

Jørn Højmark er en af de mange strandede passagerer. Sammen med en gruppe på 25 er han på vej til München, men har stået og glanet på Hovedbanegården i halvanden time.

»Der har været løbende meddelelser over højtalerne, men først efter en time kom beskeden om politiets undersøgelse i Høje Taastrup på engelsk. Det har taget DSB halvanden time at reagere og finde ud af, at passagererne skal tage et S-tog til Taastrup og en bus videre til Roskilde«, siger Jørn Højmark.

Mens han beretter om situationen, får togpassagerer mod München en kontramelding; de skal blive og vente på Hovedbanen, indtil de får andet at vide.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden