Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politi afblæser bombealarm i Høje Taastrup

Togene kører atter igennem Høje Taastrup Station. Politiet har ikke fundet sprængstof i de tre mistænkelige genstande.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre en halv time efter flere borgeres alarmerende opkald har politiet ophævet den bombealarm, som har lammet togtrafikken ved Høje Taastrup Station.

»Der er ikke fundet sprængstoffer, og togtrafikken er sat i gang igen«, siger vagthavende ved Københavns Vestegns politi til politiken.dk.

Der var tale om tre cylindre af hård plast, hvoraf to var delvist nedgravet. Politiet og hærens sprængstofeksperter så sig nødsaget til at aktivere Rullemarie. Med sandpatroner åbnede man skallen på den ene cylinder for at kunne undersøge indholdet nærmere.

Ifølge Ritzau viste det sig, at det var nogle installationer, som skal være der, og afspærringen blev ophævet klokken 21.00.

»Det har taget så lang tid, fordi hærens sprængstofeksperter først skulle udelukke, at der var sprængstof til stede«, uddyber vagthavende.

Høje Taastrup er et knudepunkt i forhold til Regional- og InterCity-tog. DSB forventer forsinkelser resten af aftenen, men normal togtrafik fra lørdag morgen.

En ny bombealarm er gået på Østerport Station, og al S-togstrafik er lige nu indstillet mellem Svanemøllen Station og Hovedbanegården. De 14 busser, som DSB indsatte tidligere på aftenen mellem Taastrup og Roskilde Station, bliver nu kørt til det centrale København for at pendulfarte mellem Svanemøllen og Københavns Hovedbanegård.

Det oplyser DSB Kommunikation.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden