0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De røde er rystede over Frederiksberg-arrogance

Socialdemokraterne og SF langer hårdt ud efter Venstre og Frederiksbergs forvaltning for at blæse på borgernes rettigheder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Simon Fals (arkiv)
Foto: Simon Fals (arkiv)

Tid. Metro-byggepladserne over hele byen kan ende med at stå stille, for byggerierne hænger sammen, så det vil forsinkelserne også gøre.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialdemokraterne og SF på Frederiksberg er oppe i det røde felt over Venstres folketingsmedlem og ansvarlige rådmand, Jan E. Jørgensens udtalelser om Frederiksbergborgernes retssikkerhed.

»Hvor arrogant kan man være. Alting stritter i mig. Venstre er et borgerrettighedsparti, men Jan E. Jørgensen repræsenterer intet af det smukke, man trods alt kan finde i Venstre. Jeg er rystet«, siger Pernille Frahm, SF-kandidat til kommunalvalget og tidligere folketingsmedlem.

SF reagerer på rådmand Jan E. Jørgensens udtalelser i dagens Politiken. Artiklen afslører, at borgerne på Frederiksberg slet ikke kan klage over kommunens afgørelse om, at metroen må støje til klokken 22.00 på hverdage.

»Jeg er ret sikker på, at naboerne ikke vil få noget som helst ud af at klage alligevel, så det må da være mere interessant for dem, at vi træffer nogle ordentlige afgørelser, frem for om de har klageadgang eller ej«, siger Jan E. Jørgensen, formand for by- og miljøudvalget i Frederiksberg Kommune.

LÆS OGSÅ

Borgerne på Frederiksberg bliver forhindret i at klage til Natur- og Miljøklagenævnet over det kontroversielle aftenarbejde på tre metrobyggepladser i kommunen.

Men lige på den anden side af kommunegrænsen kan Københavns borgere klage over aften- og nattearbejde og omgående få stoppet arbejdet, mens sagen verserer. Det er foreløbig sket på to byggepladser - ved Marmorkirken og Øster Søgade.

V optræder arrogant
Også Socialdemokraterne er rystede over forskelsbehandlingen og Venstre-rådmandens udtalelser.

»Fuldstændig uacceptabelt! Det borgerlige flertal på Frederiksberg har svigtet sine borgere groft«, skriver 2. viceborgmester på Frederiksberg, Katrine Lester (S).

Partifællen, rådmand Michael Vindfeldt, har krævet en redegørelse fra kommunen. Han er også rasende:

»Uanset, hvad man mener om metroarbejder, optræder V arrogant!«, skriver han på Twitter«.

Boremaskinerne kender ingen kommunegrænser

Pernille Frahm fra SF kræver, at Frederiksbergs borgere som minimum bliver stillet på lige fod med borgere i København og derfor får adgang til at klage. I det krav ligger også, at den såkaldte Århuskonvention respekteres. Den siger, at offentligheden inddrages, og borgere får klageadgang i væsentlige beslutninger på miljøområdet.

»Det er kommunens pligt at stille sine borgere bedst muligt. Og når man her stiller sine borgere ringere end i København, så er det rystende og uacceptabelt«, siger hun til Politiken.dk.

LÆS OGSÅ

Hun siger samtidig, at det er et misforstået hensyn til byggeriet at forhindre borgerne i at klage og eventuelt få midlertidigt stoppet det udvidede arbejde.

»Når byggeriet bremses i København, så skaber det jo også forsinkelser på Frederiksberg. Boremaskinerne kan jo ikke svæve over kommunegrænsen. Hele byggeriet hænger sammen, så med denne praksis får Frederiksbergborgerne alle ulemperne: Både byggegenerne om aftenen, forsinkelsen, fordyrelsen og det hele uden nogen rettigheder«.

Tværs over kommunegrænsen har der også været politisk uenighed om aften- og nattearbejdet internt i de forskellige partier.

Mens Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten i København stemte for at gennemføre aften- og nattearbejdet, så modsatte Socialdemokraterne og Enhedslisten sig det samme på Frederiksberg.

Her stemte de Konservat