Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Afklaring om AC Børnehjælp trækker ud

AC Børnehjælp må fortsat vente på svar fra Ankestyrelsen, om organisationen stadig må formidle adoptioner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ankestyrelsen er stadig i gang med at behandle et svar om en redningsplan for AC Børnehjælp, og derfor kommer der ikke som ventet en indstilling til socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i dag.

Det oplyser Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen skal afgive indstilling om, hvorvidt styrelsen vil anbefale, at AC Børnhjælps ret til at formidle adoptioner skal suspenderes.

Skarpe anmærkninger i tilsynsrapport Socialminister Annette Vilhelmsen besluttede 10. januar, at AC Børnehjælp skulle varsles om en suspension af organisationens adoptionsvirksomhed.

Det skete på baggrund af nylige oplysninger om organisationens økonomi, der viste store uoverensstemmelser mellem de oplysninger, som Ankestyrelsen har modtaget til brug for tilsynet, og tingenes reelle tilstand.

I en tilsynsrapport fra 2013 fik AC Børnehjælp skarpe anmærkninger fra Ankestyrelsen for at have rod i økonomien.

Eksempelvis fremgik det, at bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogførte sine udgifter. Det kaldte Ankestyrelsen »yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring«.

I de sager, der allerede er sendt ud til et afgiverland, herunder sager, hvor der er fundet en konkret familie til et bestemt barn, vil sagsbehandlingen fortsætte. Det vil foregå under Ankestyrelsens fortsatte overvågning.

Har præsenteret redningsplan

AC Børnehjælp har siden præsenteret en redningsplan i samarbejde med Den Sociale Udviklingsfond. Redningsplanen er sendt til Ankestyrelsen 22. januar.

Det var vurderingen, at Ankestyrelsen ville være en uge om at gå svaret igennem og derpå komme med en indstilling til socialministeren.

Men det har ikke kunnet nås, oplyser styrelsen, der endnu ikke kan komme med et bud på, hvornår afgørelsen så kommer.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden