Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 SIMON FALS (arkiv)
Foto: SIMON FALS (arkiv)
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selskab bag ture til Prag anmeldt for drukreklamer til unge

Forbrugerombudsmanden er ikke tilfreds med 'GO Rejser's markedsføring.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerombudsmanden melder nu det danske rejseselskab 'GO Rejser' til politiet. Firmaet er kritiseret på baggrund af deres reklamer, der henvender sig til deres rejsende på minimum 16 år.

Det er tekster som: »Happy hour på Prags bedste diskoteker« som lyder lidt for lokkende i forbrugerombudsmandens øre og skulle være i direkte strid med markedsføringsloven.

Selskab sunket i jorden Ombudsmanden har forsøgt at komme i kontakt med 'Go Rejser', der dog ikke har besvaret hans henvendelser. Politiken har ligeledes forsøgt at kontakte firmaet, der dog hverken er mulige at nå telefonisk eller elektronisk. Firmaets hjemmeside står således i ´Maintenance Mode' med teksten:

'Please try back in 294 days, 15 hours and 12 minutes'.

Siden sidste års vinterferie - uge 7 og 8 - hvor de danske unge fik ry for at hærge sig igennem Prags gader, har ombudsmanden, Henrik Øe, haft selskaberne i kikkerten.

»Reklamer med alkohol rettet mod unge er forbudt. Efter sidste års store medieomtale af unges Prag-rejser i vinterferien fandt jeg det naturligt at holde ekstra øje med rejseselskabernes markedsføring over for de helt unge i år. Det viste sig så at være med god grund«, udtaler Henrik Øe i en pressemeddelse.

Vinterferie gav indlæggelser

Sidste vinterferie måtte Udenrigsministeriet til sidst gå ind i sagen om de unges drukferier, da 28 unge danskere blev indlagt på de tjekkiske hospitaler i vinterferien.

De mange tilfælde af alkoholforgiftninger og knivstik har skærpet kontrollen med rejsebureauerne, der nu får konsekvenser for 'GO Rejser'.

LÆS MERE

Turene har især deltagere fra landets gymnasier og foregår henover uge 7 og 8. Også i år regnes der med masser af unge danskere i Prags gader i vinterferien.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden