Rektor er »glad og tilfreds« med håndtryks-afgørelse

Rektor for Horsens Statsskole erklærer sig enig med Ligebehandlingsnævnet.

Danmark

Ligebehandlingsnævnet har i dag afgjort, at der var tale om diskrimination i sagen om censoren, der i sommer ikke ville give hånd til de kvindelige eksaminander.

Den afgørelse erklærer rektoren for den skole, hvor censoren er ansat, sig enig i.

»Jeg er meget enig i afgørelsen og har tænkt mig at rette mig efter den. Der skal ikke herske forvirring om noget som helst, og der skal ikke være den mindste mistanke om diskrimination«, siger Flemming Steen Jensen, rektor på Horsens Statsskole.

Han hæfter sig ved, at afgørelsen bygger på den meddelelse, som før eksamen blev lagt ud på elevernes intranet. Her blev eleverne varskoet om, at deres censor ikke gav hånd til kvindelige elever.

»Det er jo det, der står i afgørelsen, at det er beskeden, der skaber usikkerhed, og det kan jeg kun være helt enig i. Den bunder i en kommunikationsmisforståelse mellem VUC, vores censor og den, der har eksamineret. Det er dybt beklageligt, og jeg håber ikke, det sker igen«, siger Flemming Steen Jensen og understreger, at ingen elever i forbindelse med deres eksaminering af censoren har følt sig forskelsbehandlet i forbindelse med selve eksaminationen.

Højre hånd på hjertet
Horsens Statsskole skal i fællesskab med den skole, hvor eksamen foregik, betale 2.500 kroner i erstatning til den dengang 20-årige Michala Mosegaard, som tog sagen op.

»Når vi har betalt boden, opfatter jeg den her sag som ude af verden. Jeg ved også, at censor er helt enig og kun ønsker, at alle skal behandles lige«, siger Flemming Steen Jensen.

Rektoren forklarer, at skolen i samarbejde med den pågældende censor, Yossef Minawi, har fundet en passende løsning, så der ikke kommer flere misforståelser i fremtiden.

»Vi har aftalt, at censoren fremover hilser på alle på samme måde. Der bliver ikke gjort forskel på drenge og piger. Han hilser ved at føre højre hånd op til hjertet, og så kigger han eleven dybt i øjnene og nikker. Det har i virkeligheden været en praksis, han har gjort brug af længe«, siger Flemming Steen Jensen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce