0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forstå sagen på to minutter: Derfor skal Songül ud af Danmark

Få et hurtigt overblik over Songüls sag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JANUS ENGEL
Foto: JANUS ENGEL

UDVIST. 18-årige Songül Yüksel må ikke være i Danmark, fordi myndighederne ikke finder »grundlag for vellykket integration«.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Songül Yüksel skulle forlade Danmark. Men nu vil justitsminister Karen Hækkerup (S) arbejde for at lade hende blive.

Den 18-årige gymnasiieelev fra Køge Gymnasium fik afslag fra udlændingemyndighederne og domstolene med henvisning til, at hun samlet set er mere knyttet til Tyrkiet end Danmark, at hun har sin mor i Tyrkiet, og at de danske myndigheder ikke i Songüls tilfælde ser grundlag for »en vellykket integration i Danmark«.

Nye lempede regler omfatter ikke Songül I 2012 blev udlændingereglerne ellers lempet, så det skulle være nemmere for børn at få familiesammenføring.

Blandt andet betyder ændringerne, at der nu lægges mere vægt på den herboende forældres integration (Songüls far har arbejde og kan forsørge både sig selv og sine piger).

LÆS MERE

Desuden skal det tages i betragtning, om forælderen i hjemlandet har evne til at tage sig af barnet (Songüls mor har aldrig taget sig af hende).

De nye regler havde to års tilbagevirkende kraft. Men det omfattede ikke Songül Yüksel, og afgørelsen i den tyrkiske piges sag er netop blevet stadfæstet i landsretten.

Songül er ikke integreret - på papiret
Den tyrkiske pige er udelukkende blevet bedømt efter de gamle regler, og hendes vellykkede integration i Køge med venner, gymnasieuddannelse og gode karakter har ikke haft nogen vægt – der står stadig i hendes papirer, at der ikke er grundlag for »en vellykket integration i Danmark«.

Derfor ringede politiet til Songül Yüksel forleden og sagde:

»Køb en flybillet til Tyrkiet inden udgangen af februar, eller vi anholder dig«, som Songül Yüksel selv siger.

Partier: Minister skal gå ind i Songüls sag

Lokalsamfundet i Køge, Songüls klassekammerater og lærere på Køge Gymnasium er i oprør over, at den velintegrerede pige skal ud af landet. De har derfor taget initiativ til at henlede medierness og politikeres opmærksomhed på hendes sag.

DOKUMENTATION Besøg Songüls Facebook-side her(eksternt link)

Både Venstre, SF og Enhedslisten siger nu til Politiken, at justitsministeren bør gå ind i Songül Yüksels sag.

Læs mere: