Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hjemløs døde bag 7-Eleven i Hvidovre

Et mislykket forsøg på at tilkalde hjælp fik dødelig konsekvens for hjemløs.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Natten til lørdag døde en hjemløs alene foran bagindgangen til en 7-Eleven i Hvidovre.

Dagen i forvejen havde personalet kontaktet politiet, men de kom ikke ud til manden, der havde ligget flere dage foran butikken.

Det skriver BT.

Vækker undren hos flere herberg Den butiksansatte ringede til politiet i løbet af fredagen, da mandens sundhedstilstand var blevet synligt forværret. Men politiet kom aldrig ud til stedet. Politiet har tilsyneladende bedt den ansatte om at tjekke mandens sundhedstilstand, men da han ville have politiet til selv at gøre det, skete der ikke mere i sagen.

Der blev ikke tilkaldt yderligere hjælp i løbet af aftenen, og manden blev fundet død om morgenen af en butiksassistent.

Politiet bekræfter over for Politiken, at manden er fundet død, men vil ikke udtale sig nærmere om den konkrete sag.

På herbergene for hjemløse maner hændelsen til eftertanke.

»Generelt er det frygtelig tragisk, når der ligger en på gaden og dør. Men det er min oplevelse, at der er gode sundhedsfaglige tilbud til de hjemløse«, siger forstander på Mændenes Hjem, Ivan Christensen.

Sunhedsklinikker er nødvendige
Forstanderen har ikke hørt om lignende tilfælde og mener, man kunne have hjulpet, hvis manden var tilknyttet et herberg.

I København, hvor andelen af hjemløse er størst, findes der tre herberg med tilknyttede sundhedsklinikker. Mændenes Hjem er ét af dem.

»Det er helt klart, at vi ser, at der er et stort behov for de sundhedsklinikker. Og når der er nogle, der af en eller anden grund ikke benytter vores tilbud, så skal vi selvfølgelig også se indad«, siger Ivan Christensen, der mener, sagen skal mane til eftertanke.

Hjemløse undgår det offentlige
Forstanderen er dog ikke overrasket over, hvorfor manden ikke selv har kontaktet det offentlige sygehusvæsen.

De mange hjemløse er nemlig ikke trygge ved det offentlige. En tendens man bekræfter hos Blå Røde Kors.

»Ja, uden at kunne dokumentere det, så er det min opfattelse, at de hjemløse i meget høj grad føler sig afvist på de offentlige sygehuse og skadestuer«, siger Sven-Erik Jørgensen formand for Blå Røde Kors.

Derfor er vigtigheden af sundhedsklinikkerne stor, og problemet vil kun vokse i fremtiden.

Større problemer syge hjemløse

Antallet af hjemløse i Danmark er steget støt de seneste år og blev i 2013 opgjort til 5.844 personer.

Sat sammen med den stigende gennemsnitsalder, får det syge hjemløse til at være et stigende problem. »Gennemsnitsalderen bliver højere, og det gælder også for de hjemløse. Mange af dem, der før ville have været døde som 45-årige, lever videre i dag. Men de bliver stærkt fysisk handicappede på grund af deres hårde liv«, fortæller Sven-Erik Jørgensen. I København og Århus har man forsøgt at imødekomme problemet med sundhedsklinikker og psykiatriske gadeteams, der har mulighed for at tilkalde læger, der kan indlægge de hjemløse.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden