Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Behandling. 22-årige Benjamin Andresen sover opkoblet til en respirator, da hans hjerne ellers ikke fortæller lungerne, at de skal ånde.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regionsformand: Loven spænder ben for ung hjerneskadet

Region Hovedstaden er fastlåst af lovgivning i sagen om 22-årige Benjamin Andresen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

22-årige Benjamin Andresen står over for en livsvigtig operation i Storbritannien, hvor han skal behandles for sin hjernesygdom.

Som Politiken har omtalt i går har Københavns Kommune og Region Hovedstaden afvist at aflønne Benjamin Andresens faste daghjælper - og mor - under indlæggelsen

Rigshospitalet anbefaler, at Benjamin Andresen medbringer sin daghjælp, da han har brug for den ekstra hjælp som pædagogisk støtte, da han blandt andet lider af autistiske træk.

LÆS OGSÅ

Moren har overfor Politiken forklaret , at hun ikke råd til at miste sin faste løn i den halvanden måned, som indlæggelsen cirka vil vare. Selvom hun får betalt rejsen af Region Hovedstaden, der også aflønner hende for en stilling som respiratorhjælper for Benjamin Andresen 21 timer om ugen.

Loven kan ikke gradbøjes

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), har forståelse for situationen. Men oplyser, at der ikke er mulighed for, at regionen kan betale lønningen, som normalt hører under Københavns Kommune.

»Der er simpelthen ikke lovhjemmel til, at vi dækker lønnen. Går vi ind og prøver at gradbøje loven til den ene eller anden side, så står vi altså med en række andre grænsetilfælde«, siger formanden.

»Vi har forpligtelse til at holde os til loven. Så hvis der er et hul i lovgivningen i denne sag, så kan det være, at nogle burde kigge på sagen i Socialministeriet. Det er jo lovgivers ansvar at sørge for, at tingene er så klare, at vi ikke skal sidde og skændes om de her ting«, uddyber hun.

LÆS OGSÅ

Benjamin Andresen er født med en forsnævring i de såkaldte fraførende vener fra kraniebunden ned på halsen.

Det betyder, at han har kronisk hovedpine, han bliver hurtigt træt, han har autistiske træk og lider af tidlig aldersdemens.

En operation i England vil kunne hjælpe på hans situation, men Region Hovedstaden og Københavns Kommune vil ikke betale for at sende den unge patients uundværlige daghjælp med til Addenbroke’s Hospital i Cambridge.

Kilde: Politiken

Benjamin og Tina-Kirit Andresen har tidligere ansøgt om at få lønnen dækket af Region Hovedstaden. Alligevel opfordrer regionsformanden til, at de ansøger om at få sagen genbehandlet:

»Vi skal kigge tingene igennem igen, så vi er helt sikre på, at der ikke er noget fra vores side, der gør, at vi ikke kan betale«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden