Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Da Brian Larsens nabo blev stormet og erobret af politiet

I dag er det præcis 10 år siden, at Ungdomshuset blev ryddet. Dagen efter bragte Politiken denne artikel. Om hvordan Nørrebro vågnede med et sæt, da en helikopter fejde hen over hustagene. Hvordan daværende overborgmester Ritt Bjerregaard hastede hjem fra Norge. Og hvordan ejeren af grunden, hvor Ungdomshuset lå, gik til manicure. Mens Nørrebro brød ud i kamp

FOR ABONNENTER

På fjerde sal, Jagtvej 59, vågner Brian Larsen langsomt i sin seng. Det lyder, som om nogen buldrer på vinduet, persiennerne klaprer heftigt mod hinanden. Det må være hans haleløse kat Fanny, tænker han søvndrukkent – den plejer at mosle rundt i karmen for at få ham til at vågne.

Men katten er der ikke. Og med en finger løfter Brian Larsen en lamel i persiennen og ser, hvor larmen kommer fra: buldrer det fra en helikopter, der som et tungt insekt svæver i luften omtrent 50 meter væk. Ud fra maskinens bug hænger et tykt reb, en kampklædt betjent er på vej ned. »Nu sker det«, tænker Brian Larsen og flagrer ind i stuen, hvor udsigten er bedre.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden