AC Børnehjælp kan igen formidle adoptioner

Socialminister har godkendt en nødplan fra AC Børnehjælp, der får ekstern bistand til at få styr på økonomien.

Danmark

Socialminister Manu Sareen (R) har godkendt en nødplan fra AC Børnehjælp, der nu får ekstern bistand til at få styr på økonomien. Det betyder, at adoptionsbureauet igen kan formidle adoptioner.

»Det her handler først og fremmest om at sikre, at de mange familier på venteliste ikke kommer i klemme. Derfor er jeg glad for, at der er indgået en aftale, hvor adoptionsforløbene kan fortsætte«, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

»Det er ikke en sag med nemme løsninger og håndfaste garantier, men tværtimod en sag, hvor vi er nødt til at finde frem til den bedst mulige løsning til gavn for børnene og familierne«, siger han.

Har fremlagt en plan Adoptionsbureauet har fremlagt en plan, hvor organisationen blandt andet får ekstern hjælp til at få styr på ledelse og økonomi. Ankestyrelsen har vurderet, at planen kan sikre, at AC Børnehjælp kommer på ret kurs.

Nødplanen blev drøftet på et møde fredag med ordførerne på området og socialministeren.

LÆS ARTIKEL

Det var tidligere socialminister Annette Vilhelmsen (SF), der midlertidigt fratog adoptionsbureauet dets ret til at formidle nye adoptioner.

Uoverensstemmelser i oplysninger

Det skete på baggrund af oplysninger om organisationens økonomi, der viste store uoverensstemmelser mellem de oplysninger, som Ankestyrelsen havde modtaget til brug for tilsynet, og tingenes reelle tilstand.

I en tilsynsrapport fra 2013 fik AC Børnehjælp skarpe anmærkninger fra Ankestyrelsen for at have rod i økonomien.

Eksempelvis fremgik det, at bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogførte sine udgifter. Det kaldte Ankestyrelsen 'yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring'.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce