Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AC Børnehjælp kan igen formidle adoptioner

Socialminister har godkendt en nødplan fra AC Børnehjælp, der får ekstern bistand til at få styr på økonomien.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialminister Manu Sareen (R) har godkendt en nødplan fra AC Børnehjælp, der nu får ekstern bistand til at få styr på økonomien. Det betyder, at adoptionsbureauet igen kan formidle adoptioner.

»Det her handler først og fremmest om at sikre, at de mange familier på venteliste ikke kommer i klemme. Derfor er jeg glad for, at der er indgået en aftale, hvor adoptionsforløbene kan fortsætte«, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

»Det er ikke en sag med nemme løsninger og håndfaste garantier, men tværtimod en sag, hvor vi er nødt til at finde frem til den bedst mulige løsning til gavn for børnene og familierne«, siger han.

Har fremlagt en plan Adoptionsbureauet har fremlagt en plan, hvor organisationen blandt andet får ekstern hjælp til at få styr på ledelse og økonomi. Ankestyrelsen har vurderet, at planen kan sikre, at AC Børnehjælp kommer på ret kurs.

Nødplanen blev drøftet på et møde fredag med ordførerne på området og socialministeren.

LÆS ARTIKEL

Det var tidligere socialminister Annette Vilhelmsen (SF), der midlertidigt fratog adoptionsbureauet dets ret til at formidle nye adoptioner.

Uoverensstemmelser i oplysninger

Det skete på baggrund af oplysninger om organisationens økonomi, der viste store uoverensstemmelser mellem de oplysninger, som Ankestyrelsen havde modtaget til brug for tilsynet, og tingenes reelle tilstand.

I en tilsynsrapport fra 2013 fik AC Børnehjælp skarpe anmærkninger fra Ankestyrelsen for at have rod i økonomien.

Eksempelvis fremgik det, at bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogførte sine udgifter. Det kaldte Ankestyrelsen 'yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring'.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden