15-årig får betinget fængsel for trusler mod Yahya Hassan

Retten i Glostrup har idømt en 15-årig dreng 20 dages betinget fængsel for trusler mod digteren Yahya Hassan.

Danmark

En 15-årig dreng er ved Retten i Glostrup idømt 20 dages betinget fængsel for at have truet digteren Yahya Hassan på livet på DR2 Deadlines facebookside.

Dommen har en prøvetid på et år.

Dermed imødekommer retten delvist anklageren, der havde forlangt ikke under 40 dages betinget fængsel.

I retten har drengen forklaret, at en video med digteren var poppet op på det sociale netværk Facebook, og efter at have set den ville han som mange andre skrive en kommentar til den.

»Han svinede min gud og min profet til. Folk skrev, at det var godt, men det var ikke godt for noget«, sagde drengen i retten.

Nægtede sig skyldig i dødstrusler Det skulle ifølge anklageskriftet have fået ham til at skrive følgende kommentarer til videoen:

»Må han få en smetefuld død og ligeledes alle jer klamme beskidte racister som støtter den hund!«

»Hvad pet passer på ham? ingen kan passe på ham den manden har gravet sin egen grav«.

Den 15-årige benægtede ikke, han havde skrevet kommentarerne på det sociale netværk, men han nægtede sig skyldig i forsætligt at have truet digteren på livet, og at han havde til sinde at bringe truslerne ud i livet.

Kommune: Drengen klarer sig godt

Drengen går i 9. klasse, og han havde begge sine forældre med somalisk baggrund med i retssalen.

I en udtalelse fra Gladsaxe Kommune lyder det, at den 15-årige er moden og har forståelse for konsekvenserne af sine handlinger.

Drengen skulle også klare sig godt såvel fagligt som socialt, og han har et ønske om at tage en ungdomsuddannelse på HTX efter at have afsluttet folkeskolen.

Tiltalen var rejst af Københavns Vestegns Politi, men det var digteren selv, der 8. oktober 2013 rettede henvendelse til politiet, idet han ønskede at anmelde truslerne på Facebook.

Yahya Hassan var ikke selv til stede i retssalen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce