0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udlændingeordførere skal drøfte redningsplan for Songül og 30 andre

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har indkaldt til møde om kontroversiel sag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har igen indkaldt partierne for at drøfte gymnasieeleven Songül Yüksels sag og mindst 30 udenlandske børn og unges videre skæbner i Danmark.

Den 19-årige tyrkiske statsborger Songül fra Køge har fået marchordre af udlændingemyndighederne på trods af, at hun i de fire og et halvt år, hun har opholdt sig i Danmark, er blevet velintegreret og går i gymnasiet.

Mødet om begynder klokken 16.45 i Justitsministeriet.

Alle partier på nær Dansk Folkeparti er parate til at lovgive med tilbagevirkende kraft, så de cirka 30 børn og unge kan få lov at blive i Danmark.

»Kirurgisk indgreb« Songül fik nej til at bo i Danmark, allerede da hun kom i 2010, fordi myndighederne mente, at hun var mest knyttet til Tyrkiet, hvor hun havde boet det meste af sit unge liv hos farmoderen. Men Songüls far alligevel beholdt sin datter i Danmark, og hun er i mellemtiden blevet en velintegreret ung kvinde.

SONGÜLS HISTORIE

Da der kom en lempelse i udlændingeloven fra 2012, gavnede det ikke Songül, fordi hun opholdt sig ulovligt i Danmark - så havde hun slet ikke ret til at søge.

Justitsministeriet anslår på baggrund af tal fra Rigspolitiet, at mindst 30 børn og unge er i samme situation. Og når de nu skal reddes, er der tale om en svær juridisk øvelse.

»Det vi kigger på er et kirurgisk indgreb, der handler om den gruppe af unge mennesker, der har været i Danmark, da de nye regler blev vedtaget, men som har fået deres sag behandlet efter de gamle regler«, sagde Karen Hækkerup efter det første politiske møde om sagen forrige fredag 28. februar.

Andre skæbner

Justitsministeren gik ind i Songüls sag blot få dage, efter at Politiken havde beskrevet hendes sag. Endda som det første efter hun var kommet tilbage fra vinterferie.

»De fleste kan se, at det er frygteligt at sende en helt ung pige ud til en uvis fremtid langt væk fra hendes familie«, sagde Karen Hækkerup dengang, hvorefter Politiken beskrev flere sager med børn og unge i samme situation som Songül.

Først med historien om den 15-årige tyrkiske dreng fra Køge Ferhat Filikci, som trods otte år i Danmark og et handikap alligevel er blevet udvist af Danmark.

FERHATS HISTORIE

Og forrige fredag dag kunne vi berette om 10. klasse-eleven Claudia Otoo, som også har fået marchordre, selvom hun ingen kender i sit hjemland Ghana.

CLAUDIAS HISTORIE

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter