ERSTATNING. Et ægtepar har tidligere fået tilkendt 250.000 kroner i erstatning, men Vestre Landsret har nu hævet dette beløb til en halv million kroner.
Foto: MARIA FONFARA (arkivfoto)

ERSTATNING. Et ægtepar har tidligere fået tilkendt 250.000 kroner i erstatning, men Vestre Landsret har nu hævet dette beløb til en halv million kroner.

Danmark

Ægtepar får ekstra erstatning for vindmøllestøj

Vestre Landsret fordobler erstatning til naboer til en vindmøllepark i principiel sag om støj.

Danmark

Et ægtepar fra Vestjylland, der er blevet ufrivillige naboer til en vindmøllepark, får nu fordoblet erstatningen for den støj og ulempe, som vindmøllerne giver.

Ægteparret har tidligere fået tilkendt 250.000 kroner i erstatning, men Vestre Landsret har nu hævet dette beløb til en halv million kroner.

Sagen er principiel, idet vindmølleerstatninger hidtil er blevet tilkendt ud fra nogle teoretiske beregninger, inden møllerne blev opført.

Men med denne dom tager retten udgangspunkt i de faktiske forhold, efter at møllerne er sat i drift, og dermed er der åbnet for en række sager fra naboer til vindmøller, der føler sig dårligt behandlet.

Fik først erstatning på 250.000 kroner

Ægteparret flyttede fra sin gård og byggede et nyt hus i et naturskønt område ved Tarm.

Men så kom der en vindmøllepark på otte møller kun en halv kilometer fra ejendommen.

Parret blev i første omgang tilkendt en erstatning på 250.000 kroner ud fra nogle teoretiske beregninger. Men i virkeligheden var støjen betydeligt værre. Det viste sig, at målingerne af den lavfrekvente støj var langt højere i virkeligheden end i teorien.

Hustruen fik således en konstant murren i hovedet. Hun kan ikke sove igennem om natten, og parret har købt sig et sommerhus bare for at få fred.

Byret og landsret er enige

En syns- og skønsmand vurderede, at ejendommen havde tabt mellem 16 og 18 procent i værdi som følge af vindmøllerne.

Både byretten og landsretten er enige om, at der er så stor forskel på teori og praksis, at der er grundlag for en forhøjet erstatning.

/ritzau/

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce