Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter Bella Sky-dom: Én mand vil bo på 17. etage

Én mand har forsøgt at booke værelse på 17. etage på Bella Sky, som indtil fredag kun var for kvinder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tanken om lyserøde møbler, friske blomster og fri afbenyttelse af alverdens skønhedsprodukter har allerede fristet en enkelt mand til at forsøge at booke et værelse på 17. etage på Bella Sky, som indtil fredag ellers kun var forbeholdt kvinder.

Det fortæller Bella Skys pressechef, Sugasini Sooriyakumaran, efter fredagens dom i Østre Landsret, som fastslog, at det er i strid med ligestillingsloven, at 20 hotelværelser på etagen udelukkende har været forbeholdt kvinder.

»Men der er fuldt hus i denne weekend, så det har ikke kunnet lade sig gøre, og det var netop denne weekend han gerne ville booke«, siger Sugasini Sooriyakumaran.

Værelser laves ikke om

Hun fortæller desuden, at intet bliver lavet om på den omdiskuterede Bella Donna Floor, som 17. etage hedder, andet end, at mænd nu også kan få lov at overnatte i de femine værelser.

»Vi følger bare reglerne nu, så hvis der er en mand, som gerne vil bo der, får han selvfølgelig lov til det«, lyder det fra pressechefen.

Kvindeetagen på Bella Sky åbnede i maj 2011, hvorefter to privatpersoner klagede og sagen blev taget op i Ligebehandlingsnævnet.

Dom ansporer til tweets

Siden har sagen været grund til megen debat, og på de sociale medier har flere personer ytret deres mening siden fredagens dom.

»Nu mænd får lov at komme op på etagen med friske blomster på Bella Sky, kunne vi så ikke sige, at kvinder må komme op på etagen med ligeløn«, skriver en Twitter-bruger, mens mange af hotellets Facebook-venner beskriver dommen som »helt gak«.

Også komikeren Jonathan Spang giver sin mening om sagen til kende.

»Ligestillingsnævnet har dømt mænd velkomne på 17. etage på Bellasky. Intet er for småt når det kommer til ligestilling«, skriver han på Twitter.

Bella Sky kunne have anket dommen til Højesteret, men valgte at respektere afgørelsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden