Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Adoptioner fra Nigeria er suspenderet

Ministerium: Det er ikke forsvarligt at adoptere børn fra Nigeria, hvor korruption og dokumentfalsk hersker.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialminister Manu Sareen (R) har tirsdag besluttet at suspendere adoptioner fra Nigeria med øjeblikkelig virkning.

Det sker på baggrund af en indstilling fra Ankestyrelsens Familieretsafdeling, der ikke længere vurderer, at det er forsvarligt at adoptere børn fra landet.

Konkret vurderes det, at udviklingen går den forkerte vej, når det gælder korruption, dokumentfalsk og nigerianske myndigheders kontrol med adoptionsprocessen.

Minister: Vi må beskytte børn

Det øger risikoen for urigtige oplysninger om børnene og dermed også risikoen for, at børnene reelt ikke er frigivet til adoption.

»Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at beskytte børnene og for at give familierne tryghed. Når Ankestyrelsen vurderer, at det er nødvendigt at suspendere adoptioner fra Nigeria, så må jeg som minister tage konsekvensen«, siger socialminister Manu Sareen.

»Det er vigtigt, at vi løbende vurderer situationen i de lande, vi samarbejder med. Vi skal sikre, at adoptionerne sker på en etisk, juridisk og faglig forsvarlig måde«.

Ankestyrelsen har i længere tid haft et særligt fokus på at gennemgå de konkrete adoptionssager fra Nigeria og løbende har haft kontakt til andre aktører på området for at følge udviklingen i Nigeria.

Allerede gennemførte adoptioner er ikke under mistanke

Ankestyrelsen har oplyst, at man i dag ikke har oplysninger, der giver grund til at betvivle lovligheden af de adoptioner, som allerede er gennemført til Danmark.

»Når vi nu er nødt til at lukke ned for nye adoptioner fra Nigeria, så viser det også, hvor svært adoptionsområdet er. Der findes ikke lette løsninger. Det helt afgørende for mig er, at vi hele tiden har børnene i centrum, når vi træffer beslutninger på adoptionsområdet«, siger Manu Sareen.

Suspensionen gælder ikke de sager, hvor nigerianske børn og danske forældre allerede er matchet. De berørte familier er orienteret direkte via brev fra Ankestyrelsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden