Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Steroider. En pose væksthormon beslaglagt i en forsendelse på Det Internationale Postkontor i Kastrup.
Foto: CHRISTENSEN MATHIAS (arkiv)

Steroider. En pose væksthormon beslaglagt i en forsendelse på Det Internationale Postkontor i Kastrup.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske betjente tager steroider

Trods gentagne sager om betjente på steroider har Anti Doping Danmark kun adgang til et fåtal af politiets træningslokaler.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For tiden sidder en betjent på anklagebænken i Københavns Byret – sigtet for at have købt og videresolgt anabole steroider. Indtil sagens start var den 37-38-årige mand ansat i Rigspolitiet, nu er han forflyttet til en anden afdeling. Ifølge tiltalen forsøgte han også at sælge væksthormoner til en kollega.

Historien om den sigtede betjent er ikke enestående. De seneste år har danske medier jævnligt omtalt sager om danske politifolk på steroider. Samtidig oplyser Anti Doping Danmark nu, at organisationen kun har samarbejdsaftaler med træningscentre på et par politistationer.

En indgroet kultur
Politiken har talt med en yngre betjent fra hovedstadsområdet, der bekræfter, at ordensmagten har et dopingproblem.

»Misbruget af steroider i politiet bliver bare ignoreret, men der er mere, end folk tror«, siger manden, der ønsker at være anonym, da »der er en indgroet kultur om, at man ikke sladrer om hinanden – og man skal nok mærke, hvis man gør det«.

Dopingproblematikken i politiet er også kendt uden for Danmarks grænser. Som omtalt i Politiken søndag er norsk politi netop nu i gang med Europas største sag om steroider, og i den var en del af kunderne ansat i ordensmagten.

LÆS OGSÅ

Det var netop en af årsagerne til, at dopingringen arbejdede stort set uhindret, fortæller en bagmand til avisen Dagens Næringsliv.

»Politiet ønskede ikke at efterforske. De bruger det jo selv«, siger han.

Også på danske dopingfora beskrives betjente med hang til de forbudte stoffer.»Kender selv en betjent, der har kørt masser af krudt (...) han ringer da også altid lige og fortæller, hvis han skal med ud at ransage hos en, han kender«, skriver en anonym bruger på bodyhouse.nu.

Ingen adgang for dopingkontrol
Politiken har kendskab til flere betjente, der doper sig eller har gjort det, men det er uklart, hvor udbredt problemet er, fordi det foregår i det skjulte – og fordi stationernes træningscentre stort set er lukket land for Anti Doping Danmark (ADD). Derfor bliver der foretaget et minimum af dopingkontroller blandt betjente.

Ifølge en bekendtgørelse fra Kulturministeriet er det frivilligt for såvel kommercielle træningscentre som centre under politiet, om de vil indgå en samarbejdsaftale med Anti Doping Danmark. En sådan aftale har de kun på et par politistationer.»Som reglerne er nu, skal politiets træningscentre selv tilmelde sig ordningen. Ellers har vi ingen adgang«, siger Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark.

Vores indtryk er, at man er opmærksom på det herStation City har indledt et samarbejde med dopingjægerne, efter at der i 2011 var mistanke til nogle af afdelingens betjente. Også Politiskolen har anerkendt behovet for at have en aftale med ADD.

Politiforbundet er overrasket

I Politiforbundet overrasker det formand Peter Ibsen, at dopingjægerne ikke har adgang til alle træningslokaler. Nu vil han i dialog med Anti Doping Danmark. »Hver gang der er en sag, skader det vores anseelse i befolkningen. Så hvis vi kan tale os frem til en løsning, gør vi gerne det«, siger Peter Ibsen, der dog understreger, at han ikke kender til »generelle problemer« med steroider i korpset.

LÆS OGSÅ Politiets træningsfaciliteter er drevet forskelligt – nogle af den lokale politiforening, andre af stationslederne og atter andre af idrætsforeninger i politiregi. Netop derfor foreligger der ingen central anbefaling om at få besøg af dopingkontrollanter, oplyser Rigspolitiet. »Holdningen har været, at løsningen skal findes lokalt. Vores indtryk er, at man er opmærksom på det her, og at stationslederen tager hånd om det, hvis der er mistanke til en kollega«, siger kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen, der dog ikke vil udelukke, at Rigspolitiet senere »går ud med centrale anbefalinger«.Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden