Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gennembrud. Norsk politi er netop nu i gang med Europas største dopingsag nogensinde.
Foto: DITTE VALENTE (arkiv)

Gennembrud. Norsk politi er netop nu i gang med Europas største dopingsag nogensinde.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet blander sig ikke: Dansk dopingcentral lever uforstyrret på 13. år

Danmarks største internetforum om doping er salgscentral for steroider.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden 2001 har købere og sælgere af steroider og andre hårde dopingstoffer kunnet finde hinanden på internetforummet Bodyhouse.

Oprindeligt var tanken med hjemmesiden, at muskelglade mennesker skulle mødes der og give hinanden gode råd om kost, træning – og dopingkure. Al salg og køb af forbudte stoffer var dog udadtil forbudt, men alligevel foregik der hurtigt masser af handler via forummet. Det fortæller stifteren af Bodyhouse.

»Søger dealer til køb af steroider«
»Det skete i stor stil. Dagligt kontaktede folk hinanden for at købe og sælge steroider«, siger Tas, en vestjyde på ca. 40 år.

»Jeg ved ikke, hvem der dealede. Men jeg tror, det er dybt organiseret med en slags virksomheder, der selv producerer skidtet og sælger det der«, siger Tas.

Politiken kender stifterens identitet, men har valgt at bruge personens gamle kodenavn på Bodyhouse, da han ifølge ham selv er »langt væk« fra steroidmiljøet i dag. Han solgte internetforummet i 2007, uden at han selv ved, hvem der har overtaget siden.

LÆS OGSÅ Alt, hvad han ved, er, at han »mødtes med en fyr i Aarhus, vi skrev under på nogle dokumenter, og det var det«. Fordi Tas solgte Bodyhouse for seks år siden, ved han ikke med sikkerhed, om der stadig foregår salg af doping via siden, men det går han ud fra, at der gør. »Sådan har det altid været«, siger han. Meget tyder da også på, at det forholder sig sådan. Så sent som 24. marts i år skrev brugeren Lykkeee den kortfattede besked: »Søger dealer til køb af steroider«. Stor norsk aktion»Bodyhouse har ALTID været centrum for omfattende salg og formidler af diverse sources til danske dealere, og over 90 % af de danske storleverandører af anabole steroider skaffede sig kunder derigennem«, skriver brugeren ’IDIOTEN WTF WTF’ på forummet musclezone.dk, der også i stor stil handler om doping. Selv om Bodyhouse nu på 13. år ser ud til at være en stor dopingcentral og formentlig har været centrum for handel med millioner af sorte kroner, har politiet ikke lukket den. Politiken har i flere omgange forsøgt at få en kommentar fra Rigspolitiet, men uden held. Erfaringerne viser ellers, at det kan medføre store resultater at grave i steroidcentraler på internettet.

Dagligt kontaktede folk hinanden for at købe og sælge steroiderAktuelt er norsk politi i gang med Europas største dopingsag nogensinde, og den tog netop sit udspring på en hjemmeside – Anabolic Forums hed den, før den blev lukket. Forummet blev første gang beskrevet af avisen Dagens Næringsliv, og det fik politiet til at grave i sagen.

I dag er over 100 personer sigtet for at være del af en enorm dopingring, der angiveligt har omsat for over 100 millioner kroner siden 2005. Sagen har fået tilnavnet ’Operasjon Gilde’ og inkluderer både bagmænd, smuglere, producenter og dealere. To af de sigtede er danskere.

En åben side

På mange måder minder Bodyhouse om Anabolic Forums: Brugerne benytter kodenavne, der er et stramt hierarki med få magtfulde profiler, hjemmesiden er drevet fra en server i Asien og registreret af en umiddelbart fiktiv person.

Kontaktoplysningerne på det danske forum er en postboks i Østrig og et dansk telefonnummer, som går direkte på telefonsvarer. Det er altså svært at finde ud af, hvem der i dag står bag Bodyhouse.

På ét punkt adskiller de to fora sig dog fra hinanden. Mens der tydeligt var steroiddealere på Anabolic Forums, er det udadtil forbudt på Bodyhouse at handle med de forbudte stoffer. Anti Doping Danmark har dog mistanke om, at brugerne blot benytter den danske side til at skabe kontakt med hinanden, før de går ind i et privat område, hvor de frit kan handle med stofferne. F.eks. via krypterede e-mail, som ingen andre har adgang til.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Med tiden gik det så op for mig, at de brugte siden til at handle

LÆS OGSÅ På selve siden holder brugerne sig til at vejlede om steroider, give gode råd om dopingkure og lægge billeder af deres pumpede kroppe ud. Intet af det er direkte ulovligt, selv om der er skrevet flere end 200.000 beskeder i kategorien ’anabole steroider’. Derfor stiftede Tas også Bodyhouse som en åben side tilbage i 2001. »Der var jo egentlig ikke noget hemmeligt i den, for der skulle ikke foregå handel på den. Men med tiden gik det så op for mig, at de brugte siden til at handle. Som en salgscentral«, siger Tas. Med flere tusinde brugere udgør Bodyhouse et stort potentielt kundegrundlag.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden