Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

Steroider. Unge i dag er udsat for et langt mere udtalt kropspres end for 10 år siden, siger Bjørn Barland, der står bag ny rapport om problemet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drenge på 14 år tager steroider

Sundhedsminister varsler ny antidopingkampagne målrettet de helt unge, der i jagten på en flot krop tager steroider med helbredet som indsats.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Misbrug af steroider breder sig nu også blandt helt unge ned til 14 år. På Anti Doping Danmarks anonyme telefonlinje træffer konsulenterne således stadig flere teenagere, der har taget de hårde dopingstoffer.

»Vi snakker med en del unge drenge, men det bekymrer mig lige så meget, at mange forældre ringer, fordi de er stødt på diverse faresignaler: pludselig muskelvækst, voldsomt ændret adfærd eller piller, ampuller og sprøjter. Vi snakker her om unge mænd fra 14 år og op«, siger Jens Halkjær Kristensen, overlæge på Rigshospitalet og tovholder på dopinglinjen.

Nye tiltag
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) kalder det »rystende, at unge på helt ned til 14-15 år kan finde på at bruge steroider«. Derfor varsler hun nu en ny kampagne:

»Ud over at hæve strafferammen for grov dopingkriminalitet og styrke kontrollen vil vi søsætte en kampagne i samarbejde med Anti Doping Danmark, som især skal informere de unge om de store sundhedsrisici ved steroidmisbrug og anden doping«, skriver Astrid Krag i en mail.

Ligesom for voksne steroidmisbrugere gælder det, at de unge risikerer at skade deres lever, nyrer, hjerte, blodomløb, sædkvalitet, potens og øge deres aggressivitet. Derudover kan det unaturlige hormonindtag standse deres vækst før tid.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden