Tonen. Den offentlige debat om polakker er blevet for grov, mener ambassadør. Her er det polske gæstearbejdere på et herberg.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN (arkiv)

Tonen. Den offentlige debat om polakker er blevet for grov, mener ambassadør. Her er det polske gæstearbejdere på et herberg.

Danmark

Polens ambassadør: Tal pænt om mine landsmænd

Der bliver efterhånden talt så grimt om polakker, at det er nødvendigt at sige fra, siger ambassadør.

Danmark

Polakker snyder i skat, er uhæderlige, dovne, udfører social dumping og vil udnytte de danske velfærdsydelser.

Sådan lyder den negative fortælling ifølge den polske ambassadør i København, Rafal Wisniewski, og den fortælling har »på det seneste taget til i styrke«.

Nu er det nødvendigt at sige fra, siger ambassadøren i et stort debatindlæg i Jyllands-Posten , hvor han peger på de mange fordele, som Danmark og Polen har af hinanden.

Situationen med den hårde tone kan samtidig gøre det svært at »dæmme op for fremkomsten af 'fortalere' for bekæmpelsen af importen af dansk kød og smør«, lyder advarslen fra ambassadøren.

DA-direktør: »Det er vores naboer«

Både i erhvervsorganisationen DI og Dansk Arbejdsgiverforening mener man, at tonen over for polakker er blevet for hård.

»Der har været tale om en overdreven og uværdig debat, som både har været ført i visse dele af fagbevægelsen og blandt nogle politikere. Tænk på, at det er vores naboer, som vi omtaler på denne måde«, siger administrerende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen.

I fagbevægelsen afviser både LO-formand Harald Børsting og 3F-formand Per Christensen, at man ikke taler pænt om de polske arbejdere.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce