Foto: Martin Bubandt Jensen
Danmark

Ingen hjælp til Ungdomshuset fra Christiansborg

Dansk Folkeparti vil have de unge væk fra Jagtvej. Ungdomshusets sidste chance, et såkaldt landsplandirektiv, har ingen fremtid på Christiansborg.

Danmark

Flyt væk fra Jagtvej. Bliv væk. Og glem så enhver tanke om en hjælpende hånd fra Christiansborg.

Nogenlunde sådan lyder beskeden til Ungdomshuset fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

»Faderhuset er i deres gode ret til ikke at sælge, når det er deres hus. Det vil ikke give mere fred og ro i området, at disse uregerlige unge bliver i huset«, siger han.

Skaarup afviser, at Faderhuset kan skabe forsoning ved at sælge.

»Jeg mener da, der skal være en dialog. Men den skal gå på, at de finder et andet sted, hvor aktiviteterne kan foregå under ordnede forhold. De skal ikke have et helligt sted, hvor de kan krybe i ly efter at have lavet ballade rundt omkring«, siger Skaarup.

Redningsplanke uden bred opbakning
Enhedslistens Line Barfod kalder Faderhusets afvisning af købstilbuddet »forfærdeligt«.

Hun oplyser i en pressemeddelelse, at hun fredag vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om landsplandirektiv for huset. Samme forslag, som advokat Knud Foldschack kom med tidligere i dag.

Kun det kan efterhånden sikre, at huset forbliver på de unges hænder.

Men forslaget viser sig allerede nu ikke at have gang på jorden. Selv om SF ikke afviser ideen, er det småt med politisk opbakning til de unges redningsplanke.

»Det kan slet ikke komme på tale. Københavns Kommune har trukket tingene i langdrag i så mange år. De må selv løse situationen«, siger Peter Skaarup.

Gundlovssikret ejendomsret
Heller ikke den radikale retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, ser nogen fremtid i landsplandirektivet.

Vedtager Folketinget det, er de skyldige i »magtfordrejning«, mener han.

»Der er stadig grund til at appellere til såvel Fader- som Ungdomshus om at opføre sig fornuftigt og finde en mindelig løsning, men ejendomsretten er altså stadig grundlovssikret her i landet. Også selv om der trues med voldelig modstand«, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden