Få avisen weekend og helligdageresten af året til kampagnepris

Teenager. Prins Nikolai (yderst th) sammen med sin far, prins Joachim og prinsesse Marie samt sine søskende prins Felix og prins Henrik.
Foto: DANIEL HJORTH

Teenager. Prins Nikolai (yderst th) sammen med sin far, prins Joachim og prinsesse Marie samt sine søskende prins Felix og prins Henrik.

Danmark

14-årige prins Nikolai flytter hjemmefra til august

Herlufsholm Kostskole får en ny kostskoleelev, når prins Nikolai begynder på den traditionsbundne skole.

Danmark

Sommerferien står for døren for prins Nikolai. Sidst i juni afslutter han 9. klasse på Krebs' Skole, hvor han begyndte i 2006. Og planerne for næste skoleår er klar.

Den 14-årige prins Nikolai, der fylder 15 år i august, flytter hjemmefra og starter i 10. klasse på kostskolen Herlufsholm Skole ved Næstved på Sydsjælland.

Den traditionsrige skole fylder 450 år i 2015, og det mærkes. For Nikolai og de omkring 625 elever er det slut med Acne-jeans og smarte Fred Perry polo'er i skoletiden. Alle elever bærer skoleuniform.

Prins Nikolai bliver den første af de kongelige børn, der skal gå på en dansk kostskole i 10. klasse.

Hans onkel, kronprins Frederik, og hans far, prins Joachim, gik sammen et år på kostskolen École des Roches i Nordmandiet i Frankrig, da de afsluttede deres skolegang fra Krebs' Skole i 1982.

Nummer syv i rækkefølgen

Nikolai er prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn, og dronning Margrethe og prins Henriks ældste barnebarn af en flok på otte.

Han er nummer syv i arvefølgen til den danske trone.

Indtil 1985 var Herlufsholm forbeholdt drenge, men derefter åbnede kostskolen dørene for piger.

Efter en strid mellem forstander og rektor blev fundatsen ændret i 1993, og der blev indført en bestyrelse, som også omfatter forældrerepræsentanter, og hvor forstanderen fungerer som bestyrelsesformand.

Herlufsholm Skole er indrettet i herregården Herluftsholms bygninger og grundlagt i 1565 af den danske admiral og søhelt Herluf Trolle og hans hustru, Birgitte Gøye.

Skolen er i dag Danmarks største kostskole og tilbyder foruden enhedsskole fra 6. klasse til 3. g også en internationale grundskole og den internationale studentereksamen IB.

275 af eleverne bor på kostskolen

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce