Tro. Den nye stormoske har en minaret, der er 20 meter høj.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Tro. Den nye stormoske har en minaret, der er 20 meter høj.

Danmark

Talsmand for stormoské: Homoseksuelle er syge

Politikere er forarget over klar udmelding fra Dansk Islamisk Råd om syn på homoseksuelle.

Danmark

Dansk Islamisk Råd, der står bag Danmarks første stormoské med indvielse torsdag, melder nu klart ud om sit syn på homoseksuelle. Homoseksualitet er forkert og at betragte som en sygdom, siger rådets talsmand, Mohamed al Maimouni, til Jyllands-Posten.

»Inden for islam er homoseksualitet noget, der er forkert, selvfølgelig. Da betragter man det ligesom, at man er syg«.

»For eksempel i Dansk Islamisk Råd har vi haft et tilfælde med en homoseksuel, der kom til os. Han ville gerne snakke om homoseksualitet. Det gør vi med åbne arme. Man kan sagtens få rådgivning, hvis man selv har lyst til at komme ud af den situation, man er i«, siger han.

Mohamed al Maimouni fortæller, at i koranen er homoseksualitet det, man kalder haram - forbudt - og tilføjer, at alle er velkomne i moskéen, og at man ikke står i døren og spørger om seksuel eller religiøs orientering.

Politikere kritiserer

Udtalelserne fra den nye stormoské på Nørrebro i København om, at homoseksuelle er syge, vækker forargelse blandt politikere fra både rød og blå blok.

Integrationsminister Manu Sareen (R) kalder udtalelserne for »totalt langt ude« og finder det sørgeligt, at en fremtrædende person inden for islam kan sige »sådan noget sludder«.

»Som denne udtalelse understreger, så er det forbundet med store tabuer og sanktioner at være homoseksuel i visse etniske minoritetsmiljøer. Derfor udbyder jeg her i efteråret en undersøgelse, der netop skal se på levevilkårene for denne gruppe«, siger Manu Sareen til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann, er enig, skriver avisen.

»Det er uacceptabelt og diskriminerende, at man mener, at homoseksualitet er en sygdom«, siger Mette Reissmann og tilføjer, at der også findes danske præster, som ikke vil vie og anerkende homoseksuelle.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce