familiehensyn. Prins Joachim og prinsesse Marie flytter om kort tid til København - blandt andet for at få mere tid i hverdagen sammen med prins Joachims to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix. Her ses familien i forbindelse med prins Nikolais konfirmation sidste år.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

familiehensyn. Prins Joachim og prinsesse Marie flytter om kort tid til København - blandt andet for at få mere tid i hverdagen sammen med prins Joachims to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix. Her ses familien i forbindelse med prins Nikolais konfirmation sidste år.

Danmark

Prins Joachim vil tættere på sine to ældste sønner

Prinsesse Marie og prins Joachim flytter til København i løbet af sommeren og skal på boligjagt.

Danmark

I løbet af sommeren vil prins Joachim og prinsesse Marie flytte fra Schackenborg Slot i Møgeltønder og midlertidigt flytte ind i parrets lejlighed på Amalienborg.

Det oplyser hofmarskal Ove Ullerup.

Hoffet har i dag meddelt, at prins Joachim og prinsesse Marie har besluttet at overdrage slottet i Sønderjylland til en fond, som skal stå for drift og vedligehold af Schackenborg Slot og den tilhørende park.

LÆS MERE

Det har været prins Joachim og prinsesse Maries »klare prioritering«, at som medlemmer af kongehuset »har arbejdet for kongehuset første prioritet«, siger Ove Ullerup.

»Det er vanskeligt at være fuldtidslandmand og samtidig passe en række officielle pligter og opgaver og samarbejde med en lang række protektioner. De to ting er på længere sigt vanskelige at forene«, forklarer Ove Ullerup.

Samtidig har ønsket om at komme tættere på prins Joachims to sønner fra første ægteskab, prins Nikolai og prins Felix, i hverdagen, vejet tungt.

»Prins Joachim og prinsesse Marie har de senere år pendlet mellem København og Sønderjylland. Parret har ønsket en fremtid for hele familien i nærheden af de skoler og institutioner, som de fire børn er tilknyttet«, siger Ove Ullerup.

Skal finde bolig i Københavnsområdet

Når parret flytter i løbet af sommeren, vil de i første omgang midlertidigt få adresse på Amalienborg, hvor parret har en lejlighed.

»Senere er det tanken, at de finder en mere permanent bolig i Københavnsområdet udenfor Amalienborg«, forklarer Ove Ullerup.

Når prins Joachim overdrager slottet til den nystiftede fond, forbliver en del af den jord, der hører til slottet i dag, i prinsens eje. Med til slottet hører to stykker jord, som ikke ligger i direkte forbindelse med slottet, og det er disse jordstykker, som prinsen i første omgang beholder.

»På et senere tidspunkt er det dog tanken, at prinsen også afhænder disse to jordstykker«, siger Ove Ullerup.

Prinsen skyder 13 millioner i fond

I forbindelse med indgåelsen af prins Joachims første ægteskab modtog han og daværende prinsesse Alexandra 13 millioner kroner til restaurering og vedligehold af Schackenborg Slot i form af en folkegave.

Disse penge skyder prinsen ind i den nye fond. Samtidig skyder Bitten og Mads Clausens fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond 100 millioner kroner i fonden.

Schackenborg Fonden, som den nystiftede fond hedder, overtager drift og vedligehold af slottet såvel som den tilhørende park. Tanken er, at slottet i højere grad end i dag skal være tilgændeligt for offentligheden. Parken skal således forblive en åben park, ligesom slottet lejlighedsvis kan åbnes for rundvisninger.

Samtidig skal det være muligt at benytte slottet i forbindelse med konferencer og andre arrangementer indenfor det kulturelle, videnskabelige, sociale og uddannelsesmæssige område, forklarer Ove Ullerup.

Prins Joachim og prinsesse Marie er begge protektorer for fonden og vil være at finde på Schackenborg Slot i forbindelse med særlige arrangementer. På denne måde ønsker prinsparret at bevare tilknytningen til slottet.

CEO Peter Have fra Danfossfonden bliver formand for Schackenborg Fonden. Øvrige medlemmer af bestyrelsen bliver administrerende direktør Gert Rahbek-Clemmensen fra Ecco Holding, advokat Henrik Wedell-Wedellsborg, hofjægermester Hans Henrik Algreen Ussing og direktør Lars Liebst fra Tivoli.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce