Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MIRIAM DALSGAARD
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politi afblæser menneskejagt: Eftersøgt var nervøs for eksamen

Politiet har fået kontakt til massivt efterlyst mand - »han er clean«.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet afblæser nu jagten på den mand, der i dag har været efterlyst i medierne og på Twitter hele formiddagen.

På et pressemøde siger ledende politiinspektør Mogens Lauridsen, at manden nu er identificeret på baggrund af oplysninger fra hans familie.

Ifølge politiet tyder alt på, at manden har opført sig mistænkeligt, fordi han var nervøs forud for en eksamen.

»Vi har identificeret den unge mand, og det ser ud til at være et fuldstændigt legalt forhold«, siger Mogens Lauridsen, der også fortæller, at politiet ikke har kendskab til manden på forhånd.

Politiet: »Vi har absolult ikke overreageret«

Politiet fik i morges det, de kalder en troværdig anmeldelse, og det var baggrunden for, at de efterlyste manden og sendte billeder ud af ham.

»Vi har ment, at det var en god ide at holde befolkningen løbende bekendt med, hvad vi havde gang i«, siger politinspektøren.

Forklaringen er, at man ikke kunne afvise, at der var tale om et kriminelt forhold.

Der er en generel terrortrussel mod Danmark, fortæller politiinspektøren på pressemødet, men ikke en konkret trussel i forhold til dagens efterlysning. Alligevel mener politiet ikke, at jagten på den efterlyste var ude af proportioner.

»Jeg mener absolut ikke, at vi har overreageret«, siger Mogens Lauridsen.

»Hvis vi er åbne om det, vi laver, tror vi, det har en god virkning. Vi kan ikke afvise, at det kan have negative effekter, men vi har ikke fået nogen tilbagemeldinger om, at det har opskræmt befolkningen«, siger han.

Falsk alarm på Holbergsgade

Politiet fik i morges en henvendelse fra en passager i et S-tog, der var nervøs over mandens optræden. Manden medbragte kuffert og taske og var tydeligt nervøs.

Det fik i første omgang politiet til at sende flere betjente til Nørreport Station. Betjentene var bevæbnet med automatvåben, men det skyldtes ifølge politiet, at de kom direkte fra Københavns ambassadekvarter.

Senere blev der fundet en taske på Holbergsgade, og det fik politiet til at afspærre området. Også den anmeldelse viste sig dog at være falsk alarm.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden