Barfoed går af som minister

Lars Barfoed går af som familie- og forbrugerminister med øjeblikkelig virkning. Barfoed kalder Dansk Folkeparti for »hyklerisk«

Danmark

Lars Barfoed træder tilbage fra sin ministerpost.

Det sker efter Dansk Folkeparti for kort tid siden meldte deres modstand mod Barfoed, og dermed skabte et flertal mod ham.

»Det er til mine store overraskelse, at Dansk Folkeparti ikke bakker mig op som minister. Jeg har overvejet gangske kort, hvad konsekvensen må være for mig. Derfor har jeg meddelt statsministeren, at jeg trækker mig som minister med det samme. Det vil sige i morgen tidlig«, siger Barfoed.

Hyklerisk af DF Og der er mere bitter luft i forhold til Dansk Folkeparti.

»Alt hvad jeg har gennemført, er sket i samarbejde med Dansk Folkeparti. Det samarbejde vil jeg da gerne takke Dansk Folkeparti. Så meget desto større er min overraskelse over, at de stikker halen mellem benene og løber fra det, de selv har været med til at gennemføre. Det er hyklerisk af Dansk Folkeparti«, siger han.

Opbakning fra Bendt Bendtsen

Barfoed understreger, at den konservative formand Bendt Bendtsen bakker op om hans beslutning om at trække sig og har bakket ham op under hans embede.

»Jeg har fået fuldstændig opbakning. Men der er jo ikke andet at gøre når Dansk Folkeparti melder ud som de gør«, siger han og tilføjer:

»Det er sådan med populistiske partier, at hvis de fornemmer, at stemningen går i en bestemt retning, så løber de den vej.«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden